Inspiratie aan zee: De Radio 2 fietsroutes
Featured op strandverblijf

Inspiratie aan zee: De Radio 2 fietsroutesNog eens van plan om er een dagje op uit te trekken aan zee met de fiets? Dan zijn deze fietsroutes misschien wel iets voor jou! Radio 2 trok er een tijdje geleden op uit om de mooiste plekjes in enkele leuke fietsroutes om te zetten. Dit was het resultaat!

De radio 2-fietsroute in Blankenberge

Deze route laat je genieten van enkele prachtige natuurpareltjes. De Fonteintjes, ’t Provinciedomein Zeebos , de Uitkerkse polder…De prachtige natuur van Blankenberge komt uitgebreid aan bod met deze 20km lange fietsroute. Eentje voor de liefhebbers dus!

Route: Knooppuntroute
Afstand: 20 km
Reliëf: Vlak (grotendeels verhard)


De radio 2-fietsroute in Oostduinkerke

Met deze fietsroute staat niet alleen cultuur maar ook de sport centraal. Zo biedt deze fietstocht een ritje voorbij de surfclub Windekind alsook voorbij Golf ter Hille. Enkele leuke stops waarbij je de sporters even kan gadeslaan. Genieten kan je daarnaast ook nog van de ‘hoogste duinen aan de Belgische kust’ met een tourtje door de Hoge Blekker, maar ook de visserij en de vele musea zullen niet ontbreken.

Route: Knooppuntroute
Afstand: 28 km
Reliëf: Vlak


De radio 2-fietsroute in Oostende

De populaire badplaats biedt deze fietsroute aan met een mix van verschillende onderwerpen. Een vleugje visserij met de Amandine of natuur met een tochtje door het provinciedomein Raversyde…Zelfs de geschiedenis komt aan bod met een verdedigingsmuur uit de oorlog. Of geniet je liever van het zicht op zee op de Albert I-promenade? Een route met enkele prachtige parels!  

Route: Knooppuntroute
Afstand: 26 km
Reliëf: Vlak (grotendeels verhard)


De radio 2-fietstocht in De Haan-Wenduine

Met deze route fiets je niet alleen doorheen de duinbossen maar ook door de prachtige pittoreske polderdorpjes zoals Nieuwmunster, Houthave en Vlissegem. Ook het Tramstation en de concessie liggen vast en zeker op de weg… Een verwijzing naar de Belle-époqueperiode die De Haan vast en zeker op de kaart heeft gezet!

Route: Knooppuntroute
Afstand: 28 km
Reliëf: Vlak (grotendeels verhard)


De radio 2-fietsroute in Middelkerke-Westende

Ontmoet jouw favoriete stripfiguren met deze fietsroute doorheen het beeldenpark van Westende. Daarna trap je door tot aan het Provinciedomein Raversyde die prachtige weidelanden tentoonstelt.  Ook de Kwinte is een troef die je op deze weg zal verkennen. Neem er gerust even een stop om te genieten van de vele watersporten die deze stad te bieden heeft!

Route: Knooppuntroute
Afstand: 22 km
Reliëf: Vlak (volledig verhard)


De radio 2-fietsroute in Zeebrugge

Deze fietsroute brengt je doorheen het prachtige provinciedomein Zeebos en het pittoreske dorpje Lissewegen waar je het ‘charmante’ simpelweg niet kan negeren. Aanrader? Neem zeker een stop bij misschien wel het meest bekende plekje aan zee… Sealife!

Route: Knooppuntroute
Afstand: 15,00km
Reliëf: Vlak


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer