2e verblijvers opnieuw naar zee na corona-crisis
Featured op strandverblijf

2e verblijvers opnieuw naar zee na corona-crisisEIN-DE-LIJK! Eigenaars van 2e verblijven mogen terug naar zee…En wat een deugd zal dat doen! Na maanden wachten is het verbod sinds woensdag 20 mei 2020 opgeheven. Wellicht door de druk die zowel de 2e verblijvers alsook de kustburgemeesters op onze regering heeft gezet. Verschillende eigenaars van zo’n verblijf hadden een advocaat onder de arm genomen om onze huidige regering in gebreke te stellen. Na weken doorzetten, is de regering dan ook bezweken. En terecht! Want een wetenschappelijke reden om 2e verblijvers weg te houden van hun verblijf, was er helemaal niet!

Voor wie geldt de versoepeling?

Voor diegenen die hun woning of appartement normaliter verhuren alsook degenen die zelf een tweede woning hebben of huren. Ja, je leest het goed! Ook de mensen die al minstens één jaar lang een verblijf huren, denk hierbij maar aan de mensen die een vaste staanplaats hebben op een camping, mogen terug naar zee, de Ardennen of andere plaatsen met campings! Mensen die geen vaste staanplaats hebben mogen er in eigen land nog niet op uit trekken met hun mobilhome of caravan. Hoewel ik denk dat die beslissing ook niet ver achterwege zal blijven.

Met wie mag je naar je 2e verblijf?

Alle andere maatregelen blijven van kracht zoals die op de laatste nationale veiligheidsraad besloten zijn. Dit wil dus zeggen dat je enkel met je gezin naar je 2e verblijf mag trekken alsook met je bubbel van vier personen. Heb je reeds al je bubbel samengesteld in je huidige verblijfplaats dan kan je op de plaats van je 2e verblijf geen nieuwe bubbel samenstellen. Wel kan je huidige bubbel dus mee op verplaatsing naar je 2e verblijf. Hey, het is al iets, toch?

De toestroom opvangen!

De kustburgemeesters zijn enorm tevreden met het ministerieel besluit en gaven eerder ook aan klaar te zijn om de toestroom op te vangen. Met het mooie weer in het verschiet zijn ze er ook van overtuigd dat vele 2e verblijvers ook gebruik zullen maken van de kans om terug naar hun woning af te zakken. Er zal daarom extra gecontroleerd worden op stranden om er op toe te zien dat iedereen zich houdt aan social distancing en om samenscholing tegen te gaan.

Wanneer mogen wij een bezoek aan zee brengen?

Dan rest er ons nog maar 1 vraag uiteraard… Wanneer is het voor de normale burger zonder 2e verblijf terug toegestaan om naar zee of de Ardennen te gaan? Ook dat kunnen ze niet eeuwig blijven verbieden. Met de coronacijfers die nog steeds een dalende trend zijn en de andere landen die opnieuw hun grenzen openstellen,  droomt de Belg er terug van om te kunnen genieten op het strand of in de bossen. Hopelijk weten we tegen de volgende nationale veiligheidsraad toch weer een beetje meer!

Fingers crossed & stay stafe!Ben jij al bij de gelukkigen geweest die een bezoekje mocht brengen? Laat het ons weten!

Deel jullie foto’s en ervaringen met ons via hallo@strandverblijf.be, Facebook Messenger of  Instagram met @strandverblijf


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer