Je tweede verblijf corona proof maken!
Populaire artikels over de Belgische Kust

Je tweede verblijf corona proof maken!De coronacrisis brengt voor velen heel wat moeilijkheden mee, ook voor diegenen die gehoopt hadden deze zomer hun 2e verblijf opnieuw te kunnen verhuren. De eerste stap is alvast in zicht. Na maanden wachten kan men eindelijk als eigenaar van een tweede verblijf zelf nog eens afzakken naar de kust. Vanaf nu is het dus de uitgelezen kans om je verblijf te checken én coronaproof te maken voor eventueel verhuur in verdere fases.

Veel restaurants en winkels hebben de nodige maatregels genomen om hun zaak zo veilig mogelijk te maken. Voor een tweede verblijf valt dat echter anders. Plexiglas en berekenen hoeveel bezoekers je kan ontvangen per vierkante meter is hier niet nodig. Maar wat kan je dan wel doen? Wij geven enkele tips;  

1. Geef je tweede verblijf een grondig onderhoud

Je tweede verblijf is vast en zeker net als bij zovelen al maandenlang onbewoond gebleven. Dat brengt nu uiteraard wat onderhoud met zich mee. Buiten het afstoffen van je meubels en andere oppervlakten is het nu wel eens de kans om je tweede verblijf te ontsmetten. Dat geeft jezelf en je toekomstige huurders alvast en zeker een veilig gevoel. Ook het inplannen van zo’n ontsmettingssessie na elk bezoek zal in de toekomst vast en zeker enkel zijn voordelen kennen.

2. Voorzie handgel in je tweede verblijf

Handgel is een gewild product gebleken in deze periode. Ook voor jezelf is het noodzakelijk om na elke contact je handen te wassen of te ontsmetten. Ook voor je toekomstige huurders kan dit helpen. Voorzie daarom bij aankomst van elke klant een busje handgel zodat ook jij hen het gevoel geeft met hun gezondheid bezig te zijn. Het is een kleine geste die voor veel mensen een verschil kan uitmaken. Ook het eerste contact met jouw tweede verblijf gebeurt zo op een veilige manier.

3. Bied mondmaskers aan of informeer je huurder dat ze deze zelf dienen mee te nemen

Ook mondmaskers zijn een absolute must! Vele mensen maken tijdens hun verblijf gebruik van het openbaar vervoer waarbij het sinds kort VERPLICHT is om een mondmasker te dragen. In sommige winkels wordt je ook niet meer toegelaten zonder masker. Daarom is het altijd handig wanneer je zelf enkele mondmaskers kan voorzien. Je kan je huurder eventueel ook vragen zelf een mondmasker mee te nemen voor eigen veiligheid.

4. Voorzie noodnummers en adressen op een infoblad

Onvoorziene omstandigheden worden best altijd ingecalculeerd. Stel dat er toch iemand ziek wordt, is het handig om meteen te weten wie je kan contacteren. Voorzie daarom niet alleen je eigen telefoonnummer in nood, maar vermeld ook dat van de dichtstbijzijnde apotheker en het ziekenhuis.

5. COVID-19 maatregels zichtbaar ophangen

Hoewel de meeste mensen ondertussen wel bekend zijn met het ‘social distancing’ gegeven en alle andere bijhorende maatregelen is het zeker niet nadelig om nog maar eens een overzicht te geven met de aanbevelingen, zoals het dragen van een mondmasker wanneer men zich naar buiten begeeft, het regelmatig handen wassen, anderhalve meter afstand houden enz.

Print een handig overzichtje van maatregels uit en hang het op in je tweede verblijf.

Download COVID-19 maatregels

6. Alternatieve entertainment

Grote evenementen en festivals zullen er deze zomer alvast niet plaatsvinden. Om je bezoekers toch nog een ontspannend gevoel te geven is het misschien wel leuk om hen enkele wandel- en fietstochten mee te geven. Zo weten ze zich vast en zeker wel bezig te houden. Ook enkele leuke gezelschapsspelen voorzien binnenshuis zal helemaal gewaardeerd worden!


Heb je zelf nog enkele tips? Deel ze dan gerust met ons!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer