Blankenberge viert 750 jaar!
Populaire artikels over de Belgische Kust

Blankenberge viert 750 jaar!Blankenberge wordt 750 jaar en dat zou gevierd worden! Het stadsbestuur heeft een volledig jaar aan festiviteiten in de stad georganiseerd met leuke expo’s, events en zo veel meer. Voor veel van die festiviteiten valt nu helaas het doek door de coronacrisis. Grote evenementen en binnenexpo’s zijn jammer genoeg afgelast maar toch zal je nog kunnen genieten van enkele andere activiteiten die de verjaardag van Blankenberge in de kijker zet!

Buitenexpo

De buitenexpo ‘750 jaar Blankenberge’ is een educatieve wandelroute die je op je eentje of met je gezin kan afleggen. De wandelroute brengt je doorheen het stadsgedeelte maar ook doorheen de prachtige natuur die de kustgemeente te bieden heeft. Onderweg kom je infozuilen tegen die je meer vertellen over de geschiedenis van Blankenberge vanaf het jaar 1270.  De wandelroute is zeker ook te doen met kinderen…Plezier dus voor jong en oud!

Het plannetje van de wandelroute valt normaal af te halen in het infopunt Toerisme. Wij raden aan op voorhand even te mailen.

Data Expo: Nog tot 31/12/2020
Adres:
Infopunt Toerisme | Hoogstraat 2, 8370 Blankenberge
Contact: E-mail: toerisme@blankenberge.be | Tel. 050 636 620


Gratis stadswandeling

Op zaterdag 25 juli 2020 zal er (onder voorbehoud) een gratis stadswandeling plaatsvinden waarbij de gids je mee op pad neemt. Zo kom je alle belangrijke gebeurtenissen van Blankenberge te weten en leer je enkele leuke weetjes bij. Daarnaast heb je er een ontspannende wandeling op zitten!

Data: zaterdag 25/07/2020 van 10:00 – 12:00 uur.
Adres: infopunt Blankenberge | Hoogstraat 2, 8370 Blankenberge
Contact: E-mail: belle.epoque@blankenberge.be | Tel. 050 636 640


Stadsmagazine: Blankenberge 750 jaar

Voor deze verjaardag wordt er speciaal een stadsmagazine ontworpen waarbij je Blankenberge te zien krijgt vanaf zijn beginjaren. Leerrijke foto’s en gebeurtenissen, maar ook leuke weetjes en anekdotes. Dit stadsmagazine is een waar collectorsitem! Iedereen woonachtig in Blankenberge zal automatisch een exemplaar toegestuurd krijgen. De verzamelaars kunnen terecht in het infopunt Toerisme.

Adres: Infopunt Toerisme | Hoogstraat 2 | 8370Blankenberge
Contact: E-mail: toerisme@blankenberge.be | Tel. 050 636 620


Expo Suske en Wiske: 75 jaar

Niet alleen Blankenberge mag kaarsjes uitblazen dit jaar, maar ook de stripfiguren Suske en Wiske hebben hun 75-jarig bestaan te vieren. Hiervoor heeft Blankenberge besloten de handen in elkaar te slaan en een leuke expo te organiseren op verschillende plaatsen doorheen de badplaats zoals het Casino, het Belle-Epoquecentrum enz. Verder zal er ook een stripverhaal volledig aan Blankenberge gewijd worden. Die moet zeker en vast ook aan onze collectie worden toegevoegd!

Data: Van 01/07/2020 t.e.m. 13/09/2020


Het stadsbestuur bekijkt verder nog wat de mogelijkheden zijn om Blankenberge toch nog een leuke verjaardag te geven onder de genomen coronamaatregelen. Wie weet komen er in het najaar nog wel enkele leuke evenementen aan bod. Hou dus zeker de website in het oog!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer