Een appartement huren aan zee

Een appartement huren aan zeeDe Belgische kust is echt wel een geweldige plek waar vrienden en familie samen gebracht kunnen worden en er voor iedereen mogelijkheden zijn.
Of je nu gaat voor één dagje, een weekendtrip of een week. 
Als je dan voor een langere periode gaat en je moet overnachten, waar moet je dan op letten? We sommen graag enkele aandachtspunten voor jullie op.

Een appartement aan zee huren of eerder op hotel?

Aan zee heb je verschillende mogelijkheden om te overnachten. Naast een appartement dat je kunt huren kun je ook op hotel gaan, met de mobilhome of tent op een kamping verblijven of zelfs een (sta)caravan huren. Het huren van een appartement aan zee is vaak wel één van de meest populaire situaties. Waarom? Omdat we tijdens de zomervakanties met zen allen masaal naar de zee gaan en er dus vaak ook niet voldoende hotelbedden zijn. 

Daarbij komt ook nog dat als je een week naar de Belgische kust zou gaan een appartement vaak een leuke en handige oplossing is. Je kunt op een appartement makkelijker je spullen kwijt en je hebt ook meer mogelijkheden om tijdens de avond met het gezin of enkele vrienden een gezelschapsspel te spelen. Dat is op een hotelkamer niet altijd even gemakkelijk.

Een ander aandachtspunt waar je ook op moet letten is het budget. Het is vaak goedkoper om een appartement aan zee te huren in vergelijking met een hotel, zeker als je met meerdere personen bent. Zo kan er in de zomermaanden een verschil van meer dan 100% zitten voor een appartement van 6 personen in vergelijking met 3 hotelkamers. Maar oké, als je echt wil genieten en ontspannen is het hotel zijn geld natuurlijk vaak ook waard als je zelf niet je bed wilt opmaken en in de ochtend gewoon je voeten onder tafel wilt schuiven aan het ontbijt. 

In welke kustgemeente huur je een appartement?

De Belgische kust heeft 10 kustgemeenten die allen ook nog deelgemeenten hebben. Het gaat van grotere badsteden zoals Oostende tot schattige, pitoreske badplaatsen als De Haan.  Allen hebben ze hun voor- en nadelen. Misschien kunnen de volgende punten wel een goede lijdraad zijn waaraan je kunt denken als je de locatie aan het kiezen bent:

  • Ga je met het trein naar zee of toch zelf met de auto. 
  • Waarom wil je naar zee? Eerder voor rustig te genieten en een boek te lezen, of ga je er een actieve vakantie van maken?
  • Reis je met kleine kinderen?
  • Welk budget wil je spenderen aan het huren van een appartement?

Als je op bovenstaande vragen een antwoord weet, kun je slimmer keuzes gaan maken. Zo zal het budget om een appartement in Knokke te huren vaak een stuk hoger zijn dan bv. in Zeebrugge. Zo is Blankenberge of De Panne vaak een leukere keuze voor kinderen omwille van de mogelijkheden rond het Sealife center of Plopsaland, enz...

Een appartement met zeezicht?

Bij de keuze om een appartement aan zee te huren is het ook belangrijk om rekening te houden met de verschillende mogelijkheden en voordelen die een appartement kan hebben. Het kwam misschien al een beetje naar voren bij het vorige puntje maar wat verwacht je eigenlijk van een appartement aan zee?

  • Wil je een appartement met zeezicht?
  • Wil je een appartement dat centraal gelegen is op de dijk?
  • Liever een huisje huren met een tuintje in het Hinterland?
  • Een appartement gelegen vlak aan het station?

Onze Belgische kust heeft met meer dan 100.000 tweedeverblijven aan zee verschillende mogelijkheden. Bepaal zelf voor jou en je gezin wat echt belangrijk is in functie van je verblijf. Een appartement met zicht op zee is natuurlijk altijd leuk, maar als je op zoek bent naar een actieve vakantie met de kids, is zicht op zee dan wel belangrijk? 

Een appartement of huis huren via strandverblijf

Bij Strandverblijf maken we het graag gemakkelijk voor je, daarom kun je ook een appartement aan zee rechstreeks van de eigenaar huren. Weet je na het lezen van bovenstaande artikel al wat je zoekt? Ontdek dan welke appartementen je via strandverblijf kunt huren.

Ik wil een appartement aan zee huren


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer