Op hotel aan de Belgische kust in Corona tijden? Perfect mogelijk !

Op hotel aan de Belgische kust in Corona tijden? Perfect mogelijk !Denk je erover na om een weekend naar de kust te gaan, maar heb je wat schrik voor de beperkte mogelijkheden? Laat je niet afschrikken, want het is perfect haalbaar! Wij gingen met onze 2 zonen van 13 en 15 een weekend naar De Haan en mits een paar aanpassingen hadden we een fijne en gezellige tijd. Het spreekt voor zich dat je niet alles kan doen en niet alles zo maar open is, maar toch hadden we een goed gevuld weekend.

Op hotel in De Haan

We verbleven in het Ibis De Haan hotel, een hotel van de Accor groep, gelegen tussen De Haan en Wenduine. We hadden 2 geschakelde kamers met een tussendeur, best veel ruimte en wat privacy voor de mama en papa. Onze hotelkamer toverden we om in een mini appartementje, we schoven het bureau wat opzij, zetten er 4 stoelen rond en creëerden zo een eethoekje. Wat we wensten voor het ontbijt, moesten we op voorhand aanduiden op een blad en dat konden we ’s morgens ophalen aan het onthaal.

We bestelden de eerste avond een heerlijk diner bij Restaurant Sabor, het hotel werkt samen met hen en het is zeker een aanrader! De tweede avond gingen we een pizza afhalen.

Op hotel in De Haan - Ibis De Haan

Wandeling door het Duinbos van De Haan

We begonnen onze trip met een wandeling van aan het hotel naar Wenduine door de “Lekkerbek”, het bos dat De Haan en Wenduine met elkaar verbindt. De auto parkeerden we bij het hotel en we gingen op pad. De weg staat goed aangeduid en je kan niet verkeerd lopen. Neem een lunch en een dekentje mee en installeer je op een open plek in het bos. Wij picknickten in de “Zandpan”, ongeveer halverwege de wandeling.

Het Duinbos van De Haan is prachtig om door te wandelen! 

Wenduine heeft een lange dijk die eindigt in de Rotonde, een grote open speelruimte aan de voet van de duinen, geliefd door skaters, rolschaatsers en kinderen met een step. Door een moderne muur ben je er beschermd tegen weer en wind en is het de ideale plek om van het zonnetje te genieten. Reis je met jongere kinderen, dan is dit de ideale plek om ze wat te laten spelen, er zijn over de hele lengte van de Rotonde zitbanken, dus plaats genoeg om er, met de nodige afstand van anderen, wat uit te rusten!

Na de Rotonde gingen we naar de Spioenkop, een ander leuk ontdekkingspunt in Wenduine, beklim de trappen tot 31 meter hoogte en geniet van een fantastisch uitzicht. Een heel romantisch plekje trouwens, waar al menig huwelijksaanzoeken gedaan werden! 

24.000 stappen doorheen De Haan & Wenduine

Toen we terug bij het hotel kwamen, hadden we zo’n 24000 stappen gezet, tijd voor wat ontspanning dus. Normaal gezien blijft het zwembad van het hotel open en verwarmd tot half november. Wij hadden pech, want door de lockdown moest het zwembad dicht. We gingen dan maar voor lekker uitgebreid aperitieven en dineren in de kamer. We namen hapjes mee van thuis, bestelden wat drankjes bij de bar en namen dat mee naar boven. Het 2e drankje ging in de ijskast voor later op de avond, goed geregeld toch?

Na een heerlijke nacht en een lekker uitgebreid ontbijt trokken we op pad met de fiets naar Oostende, een rit van 13 km enkel. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en hadden we weinig wind en de zon op onze hoofden. Het hotel verhuurt fietsen aan €7 per dag, reserveer ze op voorhand, want in het najaar zijn er niet zo veel beschikbaar. Mochten er geen beschikbaar meer zijn, kan je in De Haan ook fietsen huren aan €10 per halve dag of neem je eigen fietsen mee.

Daguitstap naar Oostende

We reden eerst naar Fort Napoleon, waar je een geweldig mooi uitzicht hebt over de omgeving. Daarna gingen we naar de haven. Wij reden de vrij nieuwe Oostelijke strekdam  (°2013) op. Je kan de strekdam ook helemaal afwandelen. Een goede tip als je veel volk wil vermijden, want de meeste mensen wandelen de Westelijke strekdam op vanaf het strand. Op het einde vind je de onbemande radartoren, die geeft ‘Vessel Traffic Services’ aan de vaartuigen om een veilige en vlotte scheepvaart mogelijk te maken. Wij waren vooral onder de indruk van de grote Haro blokken waar de dam uit werd gebouwd, zo’n 5100 stuks. Mocht je ze opeen stapelen zijn ze 26 keer de hoogte van de Eiffeltoren!!
Van daar fietsten we door de haven naar de Belle Epoque wijk van Oostende, die vind je achter de paardenrenbaan. Als je van die stijl houdt, rij of wandel er dan zeker eens door, er staan prachtige huizen! De laatste stop deden we aan de Thermen en het kunstwerk “Altar” dat je op het strand ervoor vindt. Het biedt je een blik op een steeds veranderend schilderij, dat van het strand en de zee! Daarna keerden we met de fiets terug naar het hotel.

Onderweg zagen we een aantal werken van The Crystal Ship, een kunstenfestival dat sinds 2016 Oostende heeft omgetoverd tot de grootste openlucht kunstengalerie van België. Aangezien we best gek zijn op street-art, gaan we zeker nog eens terug om één van de wandelingen te maken. Die je kan terugvinden op de website: https://thecrystalship.org/

Nadat we de fietsen terug gebracht hadden, gingen we nog een avondwandeling maken in De Haan. Gekend voor zijn prachtige belle-époque huizen met rode daken, balkonnetjes, torentjes en gevels.

De tunnel van het Zeepreventorium

Na een goede 2e nacht, sloten we ons weekend af met een heerlijke strandwandeling op het strand van De Haan, want zelfs al zijn onze jongens al 13 en 15, schelpjes zoeken en genieten van de zee is voor iedereen toch geweldig! Maar we deden nog één fantastische ontdekking terwijl we door de duinen wandelden. We wisten dat er een tunnel is die het zeepreventorium verbindt met de duinen en toen we de deur openden, zagen we dat die prachtig versierd is met graffiti. Een samenwerking tussen de Chileense artiesten van het collectief Brigada Ramona Para en de jonge patiëntjes van de school.

Tunnel van het Zeepreventorium in De Haan

We hadden een geweldig weekend aan zee en het was anders, maar zeker niet minder leuk dan vóór corona tijden! Dus laat je zeker niet tegenhouden om er eens op uit te trekken naar onze Belgische kust, ik kan het alleen maar aanraden!

 

Caroline

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontdekkingen en avonturen van Caroline en haar gezin?
Volgt dan zeker  www.instagram.com/cakesreisjes of neem een kijkje op https://cakesreisjesga.home.blog/


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer