IKWV maakt zich helemaal klaar voor het aankomende seizoen: nieuwe wagenpartner Ford

IKWV maakt zich helemaal klaar voor het aankomende seizoen: nieuwe wagenpartner FordIKWV stelt met trot haar nieuwe wagenpartner voor. Dankzij een partnerschap met FORD en de garage Unicars kunnen de redders aan zee dit seizoen gebruik maken van 11 FORD interventiewagens voor hun dagelijkse strand- en reddingstaken.  

Er werd gekozen voor tien 4 x 4 terreinwagens van het type Ford Ranger, die vooral op het strand zullen te zien zijn. Een elfde wagen, een Ford Focus Clipper, wordt ingezet ten behoeve van het secretariaat. Alle wagens werden voorzien van een opvallende bestickering, dus ze zullen zeker niet ongemerkt voorbijrijden.

IKWV is ervan overtuigd dat de FORD Ranger een uitstekende keuze is voor haar diensten. De collega’s in Groot-Brittanië alsook in de Verenigde Staten zijn al jaren tevreden gebruikers van deze wagens.

De stoere Ford Ranger Wildtrak is bijzonder geschikt voor dit zware interventiewerk en om de redders aan zee bij te staan. De wagens zijn goed uitgerust met onder andere een trekhaak om de reddingsboten te slepen. Uiteraard mocht ook vierwielaandrijving voor het zwaardere werk op het strand niet ontbreken. Deze stoere zeebonk heeft een uitstekende staat van dienst en is niet toevallig ‘Pick Up van het jaar’.

De wagens werden op 11 mei 2021 in ontvangst genomen aan het strand van Westende en dit in bijzijn van de hoofdredders.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer