3 restaurantjes in Blankenberge waar je lekker kan eten mét kinderen
Populaire artikels over de Belgische Kust

3 restaurantjes in Blankenberge waar je lekker kan eten mét kinderenIn Blankenberge heb je tal van restaurants waar je lekker kunt eten in diverse budgetklassen. Wij selecteerden er onlangs een aantal waar we als mystery guest zélf eens de controle gingen doen op kwaliteit, budget en… kindvriendelijkheid.

Buiten het hoogseizoen merk je dat veel restaurants gesloten zijn, omdat het buiten het seizoen is of omdat men zelf op (welverdiende) vakantie is. Voor deze test deden wij een willekeurige selectie en reserveerden we bij 3 restaurantjes in Blankenberge. En reserveren is aangeraden, want we moesten er 6 bellen om bij 3 een plek te vinden (een week vooraf).

De 3 restaurants in Blankenberge die wij selecteerden waren:

  • Bistro De Boeie
  • Venitien
  • Le Couteau

Op vlak van kindvriendelijkheid geven wij punten op: aanwezigheid kinderstoel, interactie zaalpersoneel met kinderen, aangepaste kinderkaart, speelgelegenheden of kleurtekeningen, varia zaken.

Le Couteau

Adres: Kerkstraat 61, 8370 Blankenberge

Le Couteau is een gezellig vleesrestaurant in het hartje van de stad. Vroeger serveerde men hier in tearoom Chopin lekkere koffies en heerlijke pannenkoeken. Die maken vandaag plaats voor boterzachte stukken holstein, picanha of ribeyes. De vleesliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken.  Naast vlees zijn er ook enkele visgerechten. De kaart in het algemeen is eerder beperkt maar toch divers. In de zaak was een kinderstoel aanwezig, de interactie tussen zaalpersoneel en kinderen was ok.

Prijs-kwaliteit:  4/5
Bediening: 3.5/5
Gezelligheid: 3.5/5
Kindvriendelijkheid: 3/5

Venitien

Adres: Zeedijk 115, 8370 Blankenberge

Venitien is een gezellige familiezaak op de zeedijk. Vriendelijk personeel, een uitgebreide kaart, een speelhoekje in de kelder en een mooi terras op de dijk. Toegegeven, niet hetgeen je echt zoekt in de winter, maar mooi meegenomen voor in de zomer. Ondanks dat de zaak zeer groot is verloopt de bediening vlot.

Prijs-kwaliteit:  4/5
Bediening: 4/5
Gezelligheid: 4/5
Kindvriendelijkheid: 3.5/5

Bistro de Boeie

Adres: Molenstraat 26, 8370 Blankenberge

Klein, gezellig restaurant in het hartje van de stad. Vroeger hadden de uitbaters een groter restaurant op de dijk. Door te verhuizen naar de binnenstad wou men meer interactie met de gasten en een iets verfijndere keuken aanbieden. Reserveren is de boodschap want we zagen dat aan de deur minstens hetzelfde aantal gasten doorverwezen werd. Qua vriendelijkheid van het personeel was dit het beste van de 3. Tijdens de aperitiefhapjes kreeg ons zoontje er zelfs eentje speciaal voor de kinderen, popcorn! Verder was de interactie met de kinderen door het zaalpersoneel echt subliem. De kinderstoel werd zonder aarzelen gebracht, de buggy werd weggeplaatst, kleurtekeningen en kleurpotloden werden gebracht. Met andere woorden, een gezellige avond!

Prijs-kwaliteit:  4/5
Bediening: 4.5/5
Gezelligheid: 4.5/5
Kindvriendelijkheid: 5/5

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer