3 redenen om te verhuizen naar de Belgische kust
Featured op strandverblijf

3 redenen om te verhuizen naar de Belgische kustWonen in de drukte van de stad of toch de knoop doorhakken en met je gezin naar de Belgische kust trekken? Het zeetje heeft heel wat te bieden. Pak je strandtas, zwembroek en zonnebril maar al in want de voordelen van het leven aan onze Belgisch badplaatsen lees je hier.

Gezonde lucht

Last van je luchtwegen? Dan is verhuizen naar de Belgische kust misschien wel iets voor jou. Zeker als je woont in een van onze drukke steden, waar de smog dagelijks ophoopt in de hectische straten, is verhuizen het overwegen waard. Wacht dat je van de koningin der badsteden: Oostende? Minder bomen en dus ook minder pollen maken dat ook voor de vele hooikoortspatiënten en astmapatiënten frisse zeelucht een verademing is. Iedereen kan genieten van deze gezonde zeelucht en op die manier herbronnen. De knoop doorgehakt? Dan kan een verhuisfirma in Oostende of uit je buurt je helpen met de nodige mankracht om je hebben en houwen naar je nieuwe stek te verhuizen.

Weg met die stress

Laat je stress meevaren op de golven van de zee tijdens een weldoende strandwandeling langs de zeedijk of in de duinen. Of ga met het hele gezin een dagje zonnen of plof je gezellig met vrienden een loungebar voor een heerlijke cocktail. Aan de zee vind je altijd wel een toegankelijke manier om je van dagelijkse stress te ontdoen, terwijl dat met de drukte en het verkeer in de stad al een stuk moeilijker is. Twee andere werelden zeg maar. Ja, aan de zee kom je tot rust, want met je blik op de schijnbaar oneindige zee en de zoute wind in je haren kan je nog maar moeilijk die stress op het werk denken. 

Knokke, als het even kan?

Dé badplaats bij uitstek om je te settelen aan onze kust? Knokke, tiens! Al is het niet de goedkoopste plek om naar toe trekken. Om je een beetje een idee te geven: de gemiddelde vraagprijs voor een huis ligt er wel vier keer zo hoog dan die in de goedkoopste kustgemeente. Pittige prijsjes, maar beslist wel de moeite! Een leuk huis in Knokke gezien met wat werk aan? Neem dan al gauw een klusjesman of schilder in Knokke onder de arm voor de opknapwerken en dan reken je je weldra tot de happy few van deze uitzonderlijke badplaats.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer