Een dagje aan de Belgische kust: deze 3 essentials mogen niet ontbreken
Featured op strandverblijf

Een dagje aan de Belgische kust: deze 3 essentials mogen niet ontbrekenMet de warme temperaturen in het vooruitzicht is de kans groot dat je binnenkort een dagje uittrekt om onze Belgische kust te verkennen. Voordat je vertrekt, moet je zeker goed nadenken over enkele essentiële items die je nodig kan hebben tijdens een uitstapje naar zee. Heb je deze 3 essentials al bij de hand? Vamos a la playa!

1. Comfortabele strandkledij voor een zonovergoten dag

Het eerste, misschien wel meest vanzelfsprekende, item dat als een must wordt beschouwd is strandkledij. Dat is niet alleen gepaste kledij, maar eventueel ook een zwempak of een strandshort als je van plan bent om een kleurtje op te doen of te zwemmen. Daarnaast moet je zeker denken aan accessoires zoals een pet of een zonnebril om jezelf wat te beschermen tegen de sterke zon. Vergeet ook zeker geen handdoek mee te nemen om op te liggen, maar ook om je af te drogen na die heerlijke plons. Naar de avond toe is het ook altijd goed om een extra trui te hebben of zelfs een sjaaltje om de koele zeebries tegen te houden. Je kan ook reservekledij nodig hebben als je strandkledij vuil of nat is geworden. Laten we eerlijk zijn, het kan heel gemakkelijk gebeuren, een gemorst drankje, smeltend ijs, of zelfs een zeemeeuw kunnen allemaal vlekken op je kledij maken. Je wil niet naar huis of terug naar je appartement in vuile of oncomfortabele kleren, dus licht katoenen shirts, schone polo’s en shorts zijn ideaal om je om te kleden bij vertrek huiswaarts.

2. Zonnecrème om je huid te beschermen

 We herhalen het wel vaker, maar zonnecrème is echt een must om je huid te beschermen. De zon kan onnoemelijke schade aanrichten als je je huid niet goed beschermt. Hoewel iedereen graag een mooi kleurtje heeft, is een verbrande of pijnlijke huid geen pretje. Begin dus met een hoge beschermingsfactor bij de eerste zon en werk dit in de loop van het jaar af naarmate je huid meer gewend raakt aan de zon. Het is ook essentieel om de gevoelige huid te beschermen, dus baby's en mensen met een lichte huid moeten een hoge beschermingsfactor gebruiken, omdat hun huid sneller beschadigd raakt.

3. En natuurlijk, de strandtas zelf

Waar stop je nu al die kledij en accessoires in? Natuurlijk, je strandtas. Hierin kan je veel nuttige dingen meenemen, zoals wat we hierboven vermeldden, maar ook wat eten en drinken. Een lichte strandtas is prettig, omdat deze gemakkelijk schoon te houden en gemakkelijk om te dragen is. Hoogstwaarschijnlijk stop je meer in je tas dan dat je nodig zal hebben, maar het kan zeker geen kwaad om ontsmettende crème, pleisters, of een paracetamol in je tas te bewaren in geval van een klein ongelukje! Hoe dan ook, het wordt een prachtig voorjaar waarbij een leuke stranddag niet weg te denken valt.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer