Fietsen aan zee - Kustroute


Ben je een liefhebber van fietsen aan zee en wil je eens een weekend er op uit trekken met de fiets? Ontdek dan één van de Vlaamse icoonfietsroutes. Deze belevingsroutes zijn vaak meerdaagse fietstochten en dienen als ideale inspiratiebron voor een dag of weekendocht tijdens een fietsvakantie of uitstap. De kustroute is een initiafief van o.a. Westtoer, Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse provincies.

De Kustroute

Fietsen door unieke duinen, langs polders, uitgestrekte slikken en schorren of naast het het strand met zicht op zee? De kustroute laat je op de fiets genieten van al deze dingen. Stel zelf op basis van deze route je dagplanning of daguitstap op de fiets samen en geniet volluit van de Belgische kust. Ben je naast fietsliefhebber ook liefhebber van cultuur en gastronomie? Doordat de fietstoch door de bruisende kuststeden loopt langs de volledige kust zijn er tal van hotspots waar je kan stoppen. 

Fietsroute informatie

De Kustroute is een icoonroute die 85.5 KM lang is en langs heel de Belgische kust loopt. De fietsroute heeft meerdere startpunten en heel het traject is bewegwijzerd met rechthoekige bordjes in twee richtingen. De Kustroute maakt deel uit van de internationale langeafstandsfietsroutes EuroVelo 4 (Central Europe Route) en EuroVelo 12 (North Sea Cycle Route) en sluit naadloos aan op de Kustroute in Nederland en ‘La Vélomaritime’ in Frankrijk.

  • Type fietsroute: icoonroute
  • Afstand: 85.5 km
  • Startpunt: meerdere start en eindpunten
Bordje Kustroute

Alle icoonfietsroutes zijn volledig en in twee richtingen bewegwijzerd. Je kiest dus zelf in welke richting je wil fietsen, en waar je wil starten of aankomen. De bewegwijzering is eenvoudig en duidelijk. Op de bordjes vind je de naam, de kleur van de route en de rijrichting terug.

Download route als GPX bestand Dowload route als PDF

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer