Fietsvakantie aan zee?

Fietsvakantie aan zee?De zon schijnt en we trekken met z’n allen naar onze Belgische kust! Geniet deze zomer van een uitgestippelde fietsvakantie en ontdek de kust zoals je haar nog nooit zag.

Onze kust is 70 km lang, van Knokke-Heist naar De Panne, en is uitgerust met prachtige fietspaden, ongerepte duinen en gezellige terrassen. Met de zon op je snoet, fiets je op enkele dagen langs onze bekendste badplaatsen! Is je elektrische fiets opgeladen? Ready, set, go!

Start in het Zwin

We starten in het Noord-Oosten bij Knokke-Heist onze fietstocht met een bezoekje aan het Zwin, een uniek natuurgebied met duinen, trekvogels en fleurige planten. In juli kan je de ooievaarskuikens het nest zien verlaten, en kan je de start van de trek naar het Zuiden van onder meer de lepelaar bewonderen. Het domein heeft bovendien een hele fietsroute aangelegd, die kan je op je smartphone downloaden via hun website. Na je heerlijke fietstocht, kan je in Knokke-Heist stoppen voor een lekkere lunch of een ‘crèèmtje’. Doorkruis in de namiddag Zeebrugge en Blankenberge en eindig in Wenduine. Geniet er van een lekkere maaltijd in een B&B en kruip voldaan in bed. Je hebt er meer dan 40 km opzitten vandaag dus een elektrische fiets is een aanrader. Als je iets sportiever zoekt, is een hybride fiets misschien iets voor jou. Met een bereik van 195 km en een sportieve zithouding, is het een perfect vervoermiddel om de kust te ontdekken.

Ontdek Brugge & De Haan

Na een heerlijk sportontbijt in Wenduine, kruip je terug de fiets op. Fiets naar Brugge, het Venetië van het Noorden en bewonder de toeristische attracties zoals het Begijnhof en de pittoreske kanalen. Wist je dat rond Brugge een groene gordel loopt? Fiets langs de gordel langs Oostkamp en Jabbeke terug naar de kust richting De Haan. De Haan wordt ook wel het mooiste plekje langs de zee genoemd, bekend om zijn Belle Epoque architectuur en lage bebouwing. Stop voor een heerlijke cocktail bij een beach bar en geniet van het zicht op de duinen. Nadat je batterijen zijn opgeladen, fiets je verder naar Oostende. Eindig je dag in Oostende, dé badstad van België. Geen zorgen, morgen heb je een hele dag om in Oostende rond te fietsen, nu is het even rusten na je 60 km lange tocht!

Oostendse geschiedenis en Middelkerkes charme

Een 24 km lange tocht leidt je door Oostende via de knooppunten. Op Westtoer vind je een leuke tour die je met de fiets kan doen en die je langs alle bekende punten van Oostende brengt, denk aan de Venetiaanse Gaanderijen en het Fort Napoleon. Lunch in de typische Oostendse brasserie ‘t Waterhuis. Een 8-tal kilometer verder ligt Middelkerke: het einde van onze tocht. Zet je fiets op slot en geniet van het grote strand in Middelkerke, zwem in de zilte zee en eindig de dag met heerlijke mosselen. Waar trek je deze zomer naar toe aan de Belgische kust?


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer