Logeer in de natuur aan de Belgische kust
Featured op strandverblijf

Logeer in de natuur aan de Belgische kustWildkamperen mag in België niet, maar dat betekent niet dat je niet heerlijk kan genieten van de natuur die de Belgische kust te bieden heeft. Wij geven je alvast 3 tips om deze zomer te genieten van een nachtje in de natuur met het zachte geluid van de zeewind op de achtergrond.

Ga logeren in iemand z’n tuin

Wildkamperen gaat niet, maar je hebt well bivakzones, wat ze in Nederland vaak paalcampings noemen. In deze zones telt het principe van ‘leave no trace’ waarbij je je omgeving niet verstoort en hier kan je ook enkel te voet of met de fiets naartoe. Lees voor de bivak regels zeker deze post van natuurenbos.be. Jammer genoeg zijn er niet heel veel bivakzones aan de Belgische kust, al zijn er heel wat leuke bivakplekken rond Maldegem. Ga daarom aan de kust bivakkeren in iemand zijn tuin via welcometomygarden.org. Hier vind je enthousiaste en gastvrije belgen die hun tuin beschikbaar stellen voor kampeerders. Zij laten je met veel plezier je kampeertent in hun tuin opstellen. Wil je zelf je tuin ook openstellen voor dit initiatief? Meld je dan aan en verwelkom fijne natuurliefhebbers bij je thuis.

Ook glamping is hip en trendy

Aan de zee is glamping ook hip en happening: zo heb je heel wat safaritenten in de kuststreek waaruit je kan kiezen, van Koksijde tot Oostduinkerke en Knokke.

Er zijn veel gradaties in glamping: er zijn echte lodges waar alles tot in de details is afgewerkt. Maar je hebt ook kleine tenten waarbij je op een opblaasbare matras slaapt en wegdroomt in de natuur. Hoe dan ook: elke glamping experience heeft zijn eigen troeven: zo kan het dicht bij het strand zijn, heb je een sauna of is er de mogelijkheid voor fietsverhuur. 

Huisje met tuin in de natuur

Wie zegt dat je aan de zee altijd moet logeren met zicht op zee? Trek inlands, en kies voor je volgende vakantie voor een vakantiehuisje met tuin en barbecue, dichtbij fiets- en wandelroutes. Doe ‘s ochtends je wandelschoenen aan en trek de wijde West-Vlaamse natuur in! Onze favoriete dorpjes wat verder van de Belgische kust zijn Damme, Lissewege, Lampernisse en Oostvleteren. Geniet ‘s avonds van de stilte in de Westhoek, een goed biertje en keer helemaal opgeladen terug naar huis.

Waar trek jij deze zomer naartoe?


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer