De Culinaire Kust


Deze lente kun je aan de kust heel wat culinaire hotspots ontdekken. Want om goede vis te eten (en ook andere specialiteiten) moet je aan de kust zijn!

De hele maand maart kun je aan de Belgische kust in verschillende toprestaurants een 3 gangenmenu krijgen aan een zacht prijsje, als deel van het Jong Keukengeweld initiatief. De deelnemende restaurants zijn:

Carcasse (Koksijde)

Markt XI (De Haan)

Sel Gris (Duinbergen, Knokke-Heist)

Via Jong Keukengeweld kun je nog snel een tafeltje reserveren om in maart te gaan smullen van haute cuisine aan de kust. Waarom niet ineens een heel weekend aan de Kust blijven dan?

Als je geen plaatsje hebt kunnen reserveren voor maart, geen nood: in oktober gaat Jong Keukengeweld verder!

Liefhebbers van streetfood kunnen dan weer terecht bij een Foodtruck Festival. In Oostende vindt van 12 tot 14 mei Barrio Cantina plaats. 

Het HAP Festival dat door heel Vlaanderen toert, strijkt ook neer in Bredene (datums worden later bekend gemaakt) en in Zeebrugge kun je proeven van de Nederlandse Foodtrucks van RRRollend van 6 tot 8 juli.

Oostende

In Oostende kun je als onderdeel van de tentoonstelling “Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam” tot april in verschillende restaurants een speciaal menu krijgen. Pluspunt: je krijgt na het eten een onderbord ontworpen door Jan Fabre mee. 

Op Visit Oostende vind je de deelnemende restaurants én de menu’s die ze aanbieden. De tentoonstelling loopt nog tot april, dus probeer nog snel een plaatsje te bemachtigen!

Koksijde (St. Idesbald)

Wil je eens iets nieuws meemaken op restaurant? Dat kan met Dinner Time Story, een twee uur durende 3D show gecombineerd met verschillende gastronomische gerechten. In België is het concept nog niet echt gekend, maar in het Oh Restaurant in Koksijde kun je de Belgische première meemaken!

Volg Le Petit Chef op een culinair avontuur terwijl je smult van de gastronomische gerechten die Oh Restaurant voor je klaarmaakt. Deze unieke ervaring loopt van 2 maart tot 24 juni.

Meer info

Middelkerke

Ga eens op gastronomisch weekend in Middelkerke! Op 6 en 7 mei kun je op Tastoe genieten van heerlijke gerechten, aangeboden door lokale restaurants. Meer nog: je kunt zelfs een kijkje in de keuken van bekende chefs nemen!

Voor slechts 2, 4 of 6 euro kun je proeven van mini bacon burgers van VecINO, Taco’s van Mimosa en nog vele andere lekkernijen. Heel het weekend kun je ook verschillende culinaire demo’s meemaken, gegeven door bekende en lokale chefs.

Meer info 

Blankenberge

Tijdens Gin + Kok wordt de Grote Markt in Blankenberge op 9 juni omgetoverd tot een waar culinair eiland, waar je kunt smullen van de lekkernijen van de verscheidene eetstandjes en kijken naar een live cooking demonstratie! Blankenberge werkt hiervoor samen met The Belgian Gin Club, dus je kunt ook meer dan 150 soorten gin proeven tijdens dit evenement. Gin tonic? Yes please!

Meer info 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer