Halloween aan zee

Halloween aan zeeTrick or treat! Halloween wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Voor de Halloweenfans is het een feest van gruwel en angst, pompoenen en vuur. Talloze events, optochten en feesten staan op 31 oktober, de dag voor Allerheiligen, in het teken van Halloween. Zo ook aan de Belgische kust. Wij zetten met veel (griezel)plezier alle events per kustgemeente in de kijker zodat jij weet waar je het beste mee kan gaan griezelen. Daarnaast delen we ook nog onze top 3 van Halloween activiteiten. Klaar om te gaan griezelen ?

Halloween activiteiten per kustgemeente in 2022

Alle Belgische kustgemeente doen ondertussen mee aan Halloween, de ene al iets actiever dan de andere. Via onderstaande links kan je snel doorklikken naar de Halloween activiteiten per kustgemeente. 

Strandverblijf top 3 activiteiten rond Halloween aan zee in 2022

1. Halloween doolhof "Creatures of the Sea"

Op het strand van Sint-Idesbald strijkt gedurende maar liefst 2 weken het Halloweendoolhof terug neer. Met het nieuwe thema "Creatures of the Sea" belooft het weer een heel spektakel te worden. Wie het doolhof durft te betreden waagt zich aan een ontmoeting met de meest duistere creaties uit de zee. Je komt terecht in een onderwaterwereld vol piratenskeletten, kooien en octopustentakels. Voor de echte griezels onder ons, na 18u schakelen de "creatures of the sea" over op de "after dark" modus. Topartiesten in spectaculaire kostuums jagen je de stuipen op het lijf en dwalen als duistere wezens rond tussen de wrakstukken in het doolhof. Niet voor bangerikken, aanbevolen leeftijd voor de "after dark sessies = 16+"

Praktische info Halloween doolhof Sint-Idesbald
  • Locatie: strand Sint-Idesbald
  • Kostprijs: Basistarief: € 6 // After Dark Sessie: € 12
  • Data:  vrijdag 21 oktober tot en met zaterdag 5 november 2022 van 11u tot 18u
  • Data after dark sessies: Zaterdag 22/10, woensdag 26/10, Vrijdag 28/10, zaterdag 29/10, maandag 31/10, vrijdag 04/11 en zaterdag 05/11 van 18u tot 22u30

2. Halloweenparade in Blankenberge

Op zondag 30 oktober trekt er een grote verlichte halloweenparade met imposante wagens en griezels door de centrumstraten van Blankenberge. 

Praktische info Halloweenparade
  • Datum:  Zondag 30 oktober 2022 om 18u
  • Adres: Centrumstraten Blankenberge
  • Kostprijs: gratis

3. Grote Halloweenstoet met aansluitend een heksenverbranding op het strand van Sint-Idesbald

Maandag 31 oktober is er een grote Halloweenstoet met aansluitend een heksenverbranding op het strand van Sint-Idesbald. De Halloweenstoet gaat van de Kerkepannezaal naar de strandlaan om zo via het Lucionplein naar de zeedijk te trekken. Als afsluiting zal er een heksenverbranding plaatsvinden op het strand.

Praktische info Halloweenstoet en heksenverbranding
  • Datum:  Maandag 31 oktober 2022 om 19u15
  • Adres: Zie parcours + strand, Sint-Idesbald
  • Kostprijs: gratis

Veel Halloween plezier aan zee!


 

Halloween in Knokke-Heist

In Knokke houden ze het tijdens Halloween redelijk rustig. We konden toch enkele activiteiten rond Halloween vinden.

Halloween in Zeebrugge

Momenteel zijn er geen Halloween events in Zeebrugge gekend.

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer