Kerstmarkten aan zee


 Kerstmis komt eraan en dat betekent één ding. We kunnen weer met z'n allen gaan rondkuieren op talrijke kerstmarkten.  Ook aan de Belgische Kust hebben ze sprookjesachtige verlichting opgehangen en hoor je vrolijke kerstmuziek. Wij van Strandverblijf lijsten voor jou op waar en wanneer de kerstmarkten aan de Belgische Kust plaats vinden. Gezelligheid gegarandeerd!

Overzicht kerstmarkten aan zee


 

Kerstmarkt in Knokke-Heist

Ook tijdens de wintermaanden is Knokke-Heist een bruisende kustgemeente. Tijdens de eindejaarsperiode zijn de winkelstraten feestelijk en feeëriek verlicht en is er een winteraanbod voor jong en oud. De ideale combinatie voor een weekendje kerstshoppen!

Zo kun je van vrijdag 1 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 een leuke ijspiste terug vinden op het Alfred Verweeplein te Knokke. Wie eerder op zoek is naar een toffe après-skisfeer kan op het Van Bunnenplein terecht voor “Ice Bar”.

Praktische info Knokke-Heist

Datum: 1 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 Alfred Verweeplein, Knokke + Van Bunnenplein, Knokke

Kertsmarkt in (Zee)Brugge

In Zeebrugge zelf is helaas geen kerstmarkt maar wel in Brugge. Op een boogscheut van Zeebrugge kun je een leuke kerstmarkt terug vinden. In het historisch oude centrum van de stad kun je de leuke winterbeleving “Wintergloed” terug vinden. Een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen; een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een gezellige winterbar, niet één maar twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een heerlijk slenterparcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Wintergloed omarmt je en verwarmt je. Redenen genoeg dus om een nachtje te blijven en winters Brugge op zijn mooist beleven.

Wintergloed gaat door in de hele Brugse binnenstad vanaf 24 november 2023 t.e.m.7 januari 2024.

Praktische info Wintergloed / kerstmarkt Brugge

Datum: 24 november 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 binnenstad, Brugge

Kerstmarkt in Blankenberge

Het Koning Leopold III-plein is vanaf vrijdag 1 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 de place to be in Blankenberge. Een overdekt schaatsparadijs, een winterbar en kerstmarkt zijn slechts één van de weinige dingen die je kunt terugvinden tijdens de eindejaarsperiode. Plezier gegarandeerd! Ook deze editie wordt een totaalbeleving met elk weekend optredens en shows in de winterbar.

Praktische info Winterpret Blankenberge

Datum: 1 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 Koning Leopold III-plein, Blankenberge

Kerstmarkt in De Haan

Met “Winter in De Haan” en ”Wenduins Winterdorpje” kun je wel zeggen dat De Haan en Wenduine een gezellige uitvalsbasis is voor leuke activiteiten. Tijdens de eindejaarsperiode kun je in het idyllische parkdomein La Potinière in De Haan dit jaar opnieuw ‘Winter in De Haan’ terugvinden. In de vorm van een gezellige chalet met een ijsschaatspiste gelegen tussen de bomen en het groen kun je genieten van een lekkere glühwein.

Praktische info De Haan

Datum: 15 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 Parkdomein La Potinière, De Haan

Praktische info Wenduins Winterdorpje

Datum: 20 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie: Markt, 8420 Wenduine

Kerstmarkt in Bredene

In Bredene komt er dit jaar geen kerstmarkt, geen ijspiste en geen avondmarkt. Er zal een alternatief programma uitgewerkt worden gedurende de volledige kerstvakantie met onder andere zoek- en wandeltochten, een speeldorp en indoor en outdoor activiteiten. Dit in samenwerking met de gemeentelijke diensten, echter is hier nog niets van geweten.

Praktische info Bredene

Datum: ?
Locatie:
  ?

Kerstmarkt in Oostende

Ook in 2023 kun je in Oostende naar “Winter in het park”. Van 1 december 2023 tot 7 januari 2024 wordt het Leopoldpark helemaal omgetoverd tot een magische winterwereld. Deze winter zal de schaatspiste op de vijver volledig overdekt zijn, een kleine win voor het milieu en tevens ideaal bij slecht weer. Uiteraard kun je in het park ook terecht bij één van de vele gezellige chalets en zal de inkleding prachtig zijn.

Praktische info Winter in het Park Oostende

Datum: 1 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 Leopoldpark, Oostende

Weetje: in Oostende zijn dit jaar 2 kerstmarkten.

Kerstmarkt in Middelkerke

Magisch Middelkerke is een gratis kerst- en feestevent in het prachtig verlichte Normandpark in Middelkerke. Beleef er met familie of vrienden de feestdagen in een unieke sfeer. Magisch Middelkerke is iedere dag open van 15 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024. Zien we je in de Almhut of aan de Winter Wonderbar?

Praktische info Middelkerke

Datum: 15 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 Normandpark, Middelkerke.

Kerstmarkt in Nieuwpoort

In Nieuwpoort kijken ze na 2 jaar afstand houden uit naar extra gezelligheid tijdens “Winters Nieuwpoort”. Zowel in Nieuwpoort-Stad als in Nieuwpoort-Bad staat Winters Nieuwpoort van 1 december 2023 tot 7 januari 2024 garant voor een goedgevuld programma. Zo kun je op het Marktplein naar “Winter Village”, een feeëriek winterdorp met dit jaar een rolschaatsbaan. In Nieuwpoort-Bad kun je dan weer naar “Winter Chalet”, bij Babette. Eens binnen in de Winter Chalet waan je je echt in de Alpen-aan-Zee. Naast de Winter Chalet zorgt de authentieke carrousel voor dubbel plezier.

Praktische info Nieuwpoort-Stad

Datum: 1 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 Marktplein, Nieuwpoort

Praktische info Nieuwpoort-Bad

Datum: 1 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 Lombardsijdestraat, Nieuwpoort-Bad

Kerstmarkt in Koksijde

In Koksijde kun je vanaf 16 december 2023 tot en met 7 januari 2024 oneindig veel schaatsen. Op de ijspiste van wel zo'n 600 vierkante meter aan het gemeentehuis van Koksijde kan iedereen zijn of haar kunstjes tonen. Niet zo sportief? Geen probleem, geniet van een drankje en een hapje in de sfeervolle kerstchalets of ga uit de bol tijdens de leuke thema-avonden.

Ook een aanrader is een bezoekje aan het kerstbos op het strand van Oostduinkerke.

Praktische info Koksijde

Datum: 16 december 2023 - 7 januari 2023
Locatie:
 Theaterplein, Zeelaan 303, Koksijde

Kerstmarkt in De Panne

Wel een ijspiste in De Panne dit jaar, en ook een leuke kerstmarkt. Breng van 16 december 2023 tot en met 78 januari 2024 een bezoekje aan één van de vele kerstchalets en maak een ritje op de nostalgische draaimolen. Volgens de eerste schepen van de gemeente “de leukste van de hele Westkust”.

Praktische info De Panne

Datum: 16 december 2023 - 7 januari 2024
Locatie:
 Markt, De Panne


Op zoek naar alle info over kerstmarkten aan zee? Bezoek dan https://www.kerstmarktaanzee.be

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer