Beleef de magie van Winter in het park Oostende!

Beleef de magie van Winter in het park Oostende!Kerstmis is een magische tijd van het jaar en hoe kun je dat beter vieren dan op een kerstmarkt aan zee? De Kerstmarkt van Oostende in België is een magische plek om de wintervakantie door te brengen en te genieten van alle festiviteiten die het seizoen te bieden heeft.

Wat kunt u verwachten op de Oostendse Kerstmarkt?

De Oostendse Kerstmarkt is een winterwonderland dat tot leven komt. Vanaf het moment dat u de markt betreedt, wordt u omringd door de beelden en geluiden van de feestdagen. U vindt er kraampjes met zelfgemaakte geschenken, traditionele Belgische lekkernijen en feestelijke decoraties. Je vindt er ook een ruime keuze aan warme en koude dranken om je warm te houden terwijl je de markt verkent.

Er is ook veel entertainment, van live muziek en dansvoorstellingen tot ambachtelijke workshops en andere activiteiten. U kunt zelfs deelnemen aan een traditionele kerstparade, compleet met gekostumeerde personages, vuurspuwende draken en meer.

De Oostendse kerstmarkt is ook een geweldige plek om in de sfeer van het seizoen te komen. Er zijn verschillende speciale evenementen met een kerstthema, van filmvoorstellingen en kerstliedjes tot een traditionele processie bij kaarslicht.

Waar is de Oostendse Kerstmarkt te vinden?

De Oostendse kerstmarkt ligt in het hart van de stad, in het Leopoldpark. De kerstmarkt is geopend van eind november tot begin januari, zodat u de hele maand kunt genieten van de feestelijke sfeer. De kerstmarkt is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden regelmatig treinen en bussen naar Oostende vanuit alle grote steden in België, maar ook vanuit nabijgelegen landen zoals Frankrijk en Duitsland.

Eenmaal aangekomen in Oostende is de markt slechts enkele minuten lopen. U kunt ook een taxi nemen of een fiets huren om er te komen.

Ervaringen op de Oostendse Kerstmarkt

De Oostendse kerstmarkt is een unieke ervaring. U vindt er de gebruikelijke feestelijke gerechten, van glühwein en gehakttaarten tot gepofte kastanjes en zuurstokken. Maar u vindt er ook onverwachte lekkernijen, zoals Belgische wafels en in chocolade gedoopte marshmallows.

De markt is ook een geweldige plek om unieke cadeaus te vinden voor uw geliefden. Er zijn tal van kraampjes die handgemaakte ambachten en geschenken verkopen, van sieraden en keramiek tot kaarsen en aardewerk.

Schaatsen in Oostende

De Oostendse kerstmarkt draait niet alleen om winkelen en eten. Er is ook veel plezier te beleven, zoals schaatsen. Op de markt kun je schaatsen huren en een paar uurtjes rondglijden op het ijs. De ijspiste is sinds dit jaar overdekt.

Winkelen in Oostende tijdens de kerstperiode

In Oostende is niet alleen de kerstmarkt. De stad zit ook vol met leuke winkels en boetiekjes, zodat u de perfecte cadeaus voor uw geliefden kunt vinden.

Van dure modewinkels tot onafhankelijke boetieks en souvenirwinkels, Oostende heeft voor elk wat wils. Er zijn ook tal van goede restaurants en cafés om te genieten van een maaltijd of een snack.

Conclusie: waarom de Oostendse Kerstmarkt bijzonder is

De Oostendse Kerstmarkt is echt een magische plek om de wintervakantie door te brengen. Van de feestelijke sfeer tot de unieke geschenken en ervaringen, er is voor elk wat wils op deze feestelijke markt aan zee. Dus waarom zou u de magie van de Oostendse Kerstmarkt dit jaar niet komen beleven?


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer