Schoolvakanties in 2023

Schoolvakanties in 2023Wanneer kan je op vakantie naar de Belgische kust? Als je met kinderen op vakantie wil gaan is dat meestal tijdens de schoolvakantie. Je kan  echter op elk moment van het jaar op vakantie gaan aan de Belgische kust, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en het weer.

Aan de Belgische kust is het meestal in de zomermaanden het warmst en is het drukker, terwijl het in de winter vaak kouder is en er minder toeristen zijn. Houd er rekening mee dat sommige bezienswaardigheden en activiteiten alleen beschikbaar zijn tijdens bepaalde periodes van het jaar.

Maar als je dus tijdens de schoolvakanties op vakantie wil aan de Belgische kust, dan maken we je het al een beetje makkelijker door alle schoolvakanties van 2023 op te sommen. 

Overzicht schoolvakanties in België voor 2023

Krokusvakantie 2023

De Krokusvakantie in België gaat door van maandag 20 februari 2023 tot zondag 26 februari 2023. Ideaal om een weekje te genieten van een vakantie aan de Belgische kust. 

Ik wil tijdens de Krokusvakantie op vakantie naar zee

Paasvakantie 2023

De Paasvakantie in België gaat door van maandag 3 april 2023 tot zondag 16 april 2023. Tijdens deze 2 weken is het vaak al mooi weer waardoor je kan genieten van een deugddoende vakantie aan zee.

Ik wil tijdens de Paasvakantie op vakantie naar zee

Zomervakantie 2023

De Zomervakantie in België gaat door van zaterdag 1 juli 2023 tot donderdag 31 augustus 2023. 2 maanden vakantie om te vertoeven aan de Belgische kust. Tijdens deze periode zijn er veel dingen om te doen aan zee waardoor je dubbel zo hard kan genieten van een vakantie aan zee.

Ik wil tijdens de Zomervakantie op vakantie naar zee

Herfstvakantie 2023

De Herfstvakantie in België gaat door van maandag 30 oktober 2023 tot zondag 5 november 2023. De Herfstvakantie is het ideale moment om een weekje uit te blazen aan zee en te genieten van de verschillende Halloween activiteiten die aan zee terug te vinden zijn. 

Ik wil tijdens de Herfstvakantie op vakantie naar zee

Kerstvakantie 2023

De Kerstvakantie in België gaat door van maandag 25 december 2023 tot zondag 7 januari 2024. Kerstmis valt dit jaar op een maandag waardoor je zelf in januari nog een hele week vakantie hebt. Tijdens de winterperiode zijn aan zee tal van activiteiten waardoor dit ook een leuke vakantieperiode is voor een vakantie aan zee.

Ik wil tijdens de Kerstvakantie op vakantie naar zee

Bovenstaande vakantieperiodes gelden voor het kleuteronderwijs, het lager onderwijs en het secundaire onderwijs in België.

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer