Paasvakantie in Koksijde

Paasvakantie in KoksijdeNaar de Belgische kust in de paasvakantie? Dan kun je samen met het gezin wat frisse zeelucht gaan opsnuiven. Ga je in de richting van Koksijde, dan is er heel wat te beleven voor jong en oud!

De Hoge Blekker in Koksijde is de hoogste duin aan de Belgische kust en een ware speeltuin voor kinderen. Op Pasen komt de Paashaas langs en kunnen de kinderen naarstig op zoek gaan naar de eitjes die hij verstopt heeft op en rond de duin.

NAVIGO Nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke
In het NAVIGO Nationaal Visserijmuseum leer je meer over de maritieme geschiedenis van Koksijde. In de kelder zijn er zelfs grote aquaria te bewonderen!

Maar dat is niet alles wat je in Koksijde kunt doen: schaaf je kennis van maritieme geschiedenis bij in het NAVIGO Nationaal Visserijmuseum of ontdek de Duinenabdij ruïnes in het Abdijmuseum ten Duinen. Daarnaast zijn er nog tal van andere musea waar je terechtkunt. Kun je geen genoeg krijgen van geschiedenis, dan is De Panne een goede tweede stop. Deze kustgemeente speelde een belangrijke rol in de Eerste Wereldoorlog en tijdens een wandel- en fietsroute langs verschillende belangrijke plaatsen, oorlogsrelicten en herdenkingsmonumenten kom je te weten wat die rol precies was.

Plopsaland De Panne Attractie vrouw met kindje
Met het hele gezin de verschillende attracties in Plopsaland De Panne uitproberen!

Enkele kilometers naar het westen ligt ook het alombekende Plopsaland De Panne, waar je met het gezin ook een gezellig dagje kunt beleven. Figuren als Plop, Maya en Wickie de Viking verwelkomen je er graag om de verschillende attracties uit te proberen en de spetterende shows te bewonderen. Rond Pasen zijn er zelfs een aantal paasshows die je kunt gaan bekijken. Dus na de paaseierenraap op de Hoge Blekker kun je eventueel nog een show meepikken in Plopsaland. 

Barbouni maaltijd inktvis
Barbouni in Nieuwpoort-Stad serveert verse visgerechten met een mediterraans tintje!

Een mens moet ook eten en dat heeft de Belgische kust goed begrepen. In Nieuwpoort, niet ver van Koksijde en De Panne kun je de lekkerste verse vis eten. De kustgemeente wordt ook vaak de hoofdstad van Verse Vis (mét hoofdletters) genoemd. Bij Barbouni in Nieuwpoort-stad proef je trouwens van lekkere Noordzeevis mét een mediterraans tintje.  Nog enkele lekkere (kindvriendelijke) adresjes hiervoor zijn:

Als je tijdens je verblijf ook graag zelf vis klaarmaakt, ga dan eens langs bij vishandel Jens of de Nieuwpoortse Vistrap voor een stukje verse vis.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer