Paasvakantie in Middelkerke
Featured op strandverblijf

Paasvakantie in MiddelkerkeIn Middelkerke gaan ze dit jaar voor de perfecte Paasvakantie. Heel de Paasvakantie staat in het teken van Piep.  Piep is een schattig en vrolijk paaskuiken dat elk kind doet stralen en lachen.  Met zijn zachte gele vacht en grote ogen is hij de perfecte metgezel in de paasvakantie. Piep houdt van spelen en avonturen beleven en neemt je mee naar Middelkerke en Westende. 

Ontdek hier het volledige aanbod aan paaspret in Middelkerke en Westende

Download het Hupsakee Pasen programmaboekje van de gemeente Middelkerke

PARKoer in Middelkerke

Tijdens de paasvakantie wordt het Normandpark kleurrijk overdonderd met 3 gigantische octopussen. De lange tentakels zorgen voor een parcours van kleurrijke eilandjes, kussens, ballen, monsters, torentjes, … waarop je kunt balanceren, klauteren, stuiteren, bouncen, springen en nog zoveel meer. Stippel je eigen parcours uit op deze reuze speelkussens en geniet elke dag van extra fun in het Normandpark.

Waar: Normandpark Middelkerke
Wanneer: van zaterdag 1 april 2023 tot en met zondag 16 april 2023 telkens van 9 tot 18u.
Kostprijs: gratis

Zoektocht Vrolijke Vlinders

Wist jij dat onze kleine deugniet Piep van vlinders houdt? Gele vlinders, groene vlinders, blauwe vlinders, grote vlinders, kleine vlinders, vlinders met streepjes, vlinders met stippen, … Help jij Piep om alle vlinders in Middelkerke te vinden?

Waar: Diverse etalages in Middelkerke en Westende
Wanneer: van zaterdag 1 april 2023 tot en met vrijdag 30 april 2023.
Kostprijs: gratis
Tip: Haal je Hupsakeeboekje en breng  je ingevuld deelnemersformulier naar een infopunt toerisme en maak kans op één jaar gratis zwemmen in Vita Krokodiel (t.w.v. 150 euro).

Pieps fotobooth

Wil jij ook eens weten hoe jij er zou uitzien als een van onze hupsakeefiguurtjes of wil je gewoon een leuke
gekke herinnering uit Middelkerke?

Waar: Infopunt Toerisme Middelkerke
Wanneer: van zaterdag 1 april 2023 tot en met donderdag 31 augustus 2023, tijdens de openingsuren van het Infopunt Toerisme Middelkerke
Kostprijs: gratis

Cinema Hupsakee

Ben jij een echte filmverslinder?  Dan heeft Piep voor jou de ideale oplossing.  Kom samen met Piep één van de volgende films kijken.

Donderdag 6 april 2023 - Club van Super-Pets (6+)

Iedere superheld heeft vakantie nodig, ook Superman. Krypto the Superdog, zijn trouwe viervoeter, staat paraat om de misdaad te stoppen. Samen met Streaky the Super-Cat trekt hij door de stad om de slechteriken te verslaan. Maar er ligt gevaar op de loer: Lex Luthor!

Waar: Cultuurhuis De Branding, Populierenlaan 35 te Middelkerke
Wanneer: donderdag 6 april om 14u
Kostprijs: € 1 per ticket

Zaterdag 8 april 2023 - Het regent gehaktballen (6+)

Stel je voor dat er eten uit de lucht zou vallen alsof het regende... zou dat niet heerlijk zijn? Een wetenschapper probeert het wereldvoedselprobleem op te lossen, maar zijn experimenten lopen een beetje uit de hand.

Waar: Bib XLPopulierenlaan 165 te Middelkerke
Wanneer: zaterdag 8 april om 10u
Kostprijs: gratis - reserveren is noodzakelijk (beperkte plaatsen)

Donderdag 13 april 2023 - De Bad Guys (6+)

Een topteam van criminele dieren staat voor hun grootste uitdaging ooit: brave burgers worden. Na vele roofovervallen worden ze toch gepakt... Als er een nieuwe schurk de stad onveilig maakt, moet Mr Wolf de rest overtuigen om de ‘Goede Jongens’ te worden.

Waar: Cultuurhuis De Branding, Populierenlaan 35 te Middelkerke
Wanneer: donderdag 13 april om 14u
Kostprijs: € 1 per ticket

Zaterdag 15 april 2023 - De Boxtrollen (8+)

De boxtrollen leven onder de straten en zijn volgens de legende bloeddorstige monsters. In werkelijkheid zijn het echter zachtaardige wezentjes. De op macht beluste meneer Archibald Petronella. Hebbesma krijgt de opdracht om alle trollen uit te roeien.

Waar: Bib XLPopulierenlaan 165 te Middelkerke
Wanneer: zaterdag 15 april om 10u
Kostprijs: gratis - reserveren is noodzakelijk (beperkte plaatsen)

Workshops

Fabricieer jij de grootste zeepbellen of ontwerp je liever je eigen spullen? Piep heeft workshops voor zowel schuimende speelvogels als de creatieve kornuiten.

Dinsdag 4 april 2023 - Labo XL: Maak je eigen stempel! 10+

Met Tinkercad gaan we samen aan de slag om je eigen gepersonaliseerde stempel te maken. De bib haalt deze door de 3D-printer en enkele dagen later mag je ze komen afhalen!

Waar: Bib XLPopulierenlaan 16 te Middelkerke
Wanneer: dinsdag 4 april om 14u
Kostprijs: gratis - reserveren is noodzakelijk (beperkte plaatsen)

Woensdag 5 april 2023 - Bubbelpaleis

Bubbels hier, bubbels daar, bubbels overal maar waar. Een magische workshop waar een professor en de bellenprinses je graag meenemen in de wereld van zeepbellen.

Waar: Normandpark te Middelkerke
Wanneer: woensdag 5 april om 14u tot 17u
Kostprijs: gratis 

Dinsdag 11 april 2023 - Labo XL: Maak je eigen totebag! 10+

Je krijgt in de bibliotheek een herbruikbare katoenen zak en samen werken we aan een ontwerp om je totebag te personaliseren.

Waar: Bib XLPopulierenlaan 16 te Middelkerke
Wanneer: dinsdag 11 april om 14u
Kostprijs: gratis - reserveren is noodzakelijk (beperkte plaatsen)

Woensdag 12 april 2023 - Bubbelpaleis

Bubbels hier, bubbels daar, bubbels overal maar waar. Een magische workshop waar een professor en de bellenprinses je graag meenemen in de wereld van zeepbellen.

Waar: Normandpark te Middelkerke
Wanneer: woensdag 12 april om 14u tot 17u
Kostprijs: gratis 

Theaterfestival

Laat je meeslepen in de magische wereld van het vertellen.

Maandag 3 april 2023 - Draakjes (4+)

In de voorstelling Draakjes zoekt een klein, hulpeloos draakje zijn weg in een voor hem grote, vreemde wereld. Beetje bij beetje ontdekt Draakje dat hij er niet alleen voor staat. Authentiek poppentheater met bijna uitsluitend draadpoppen, waarbij de spelers zelf op het toneel staan.

Waar: Cultuurhuis De BrandingPopulierenlaan 35 te Middelkerke
Wanneer: maandag 3 april om 14u
Kostprijs: gratis 

Woensdag 5 april 2023 - Clown Pi, een beetje triest? (4+)

Op een dag komt het circus de tenten opzetten in het dorp van Clowntje Pipelountje...Zo snel zijn benen hem kunnen dragen rent clown Pi naar de directeur en biedt zich aan met zijn act! Maar volgens de circusdirecteur is hij nog te klein om een goede clown te zijn...
Hij is toch al groot en sterk? Dat zie je toch meteen! Groot en sterk en kan het wel alleen...Verdrietig gaat hij alleen op pad... Tijdens zijn tocht komt hij allerlei vreemde en leuke figuren tegen... ze vergezellen hem en leren hem hoe je een echte clown kan zijn.

Waar: Bib XLPopulierenlaan 16 te Middelkerke
Wanneer: woensdag 5 april om 14u en 15u
Kostprijs: €2 Reserveren via Middelkerke.bib.be (beperkte plaatsen)

Woensdag 12 april 2023 - Poppentheater Sloef speelt Miauw! Miauw! (4+)

Op de boerderij van Boer Bavo mag Sloefke af en toe helpen om de dieren te verzorgen en… dat doet hij heel graag! Vandaag loopt er wel wat mis?!

Waar: Bib XLPopulierenlaan 16 te Middelkerke
Wanneer: woensdag 12 april om 14u en 15u
Kostprijs: €2 Reserveren via Middelkerke.bib.be (beperkte plaatsen)

Zaterdag 15 april 2023 - Familiar Faces: Surface (10+)

Partneracrobatie... in een grote waterbak. Op verkenning naar de grenzen van het onbedwingbare. Water sijpelt langzaam binnen, soms voorzichtig dan weer roekeloos springen ze om met deze bron. Houden we het droog?

Waar: Cultuurhuis De BrandingPopulierenlaan 35 te Middelkerke
Wanneer: zaterdag 15 april om 20u
Kostprijs: € 6 // Tickets

Plonzen met Piep in Vita Krokdiel

Vita Kokodiel is veel meer dan een zwembad. Er is zoveel te beleven. Je wordt een echte
krokodielpiraat, want je spettert langs de speeltoestellen. Misschien verbeter je wel je topsnelheid in de suisbaan? Of laat je verrassen door die kleurrijke visjes op de bodem. Geniet van je kortingsbon in het Hupsakeeboekje!


Check alle openingsuren en tarieven: www.vita-krokodiel.be

Pump- & jumptrack Middelkerke

Een pumptrack is een parcours speciaal aangelegd voor extreem fietsen. Het is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten. Zie het als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Op het golvende parcours moet je de fiets al ‘pompend’ voortbewegen, want als je pedaleert, dreig je de controle over de fiets te verliezen. Met een grote e-bike zouden we het niet wagen, maar wel met crossfietsen (zoals BMX of mountainbikes). Ook stuntstepjes, loopfietsen, inline skates en skateboards zijn toegelaten op de pumptrack. Door het afwisselend stijgen en dalen moeten doorwinterde ‘pumpers’ zelfs niet pedaleren of steppen. 

Waar: Vita Krokodiel te Middelkerke


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer