Paasvakantie in Knokke

Paasvakantie in KnokkeTijdens de paasvakantie kun je samen met de kinderen wat frisse lucht gaan opsnuiven aan de Belgische kust. Ga je richting Knokke en weet je niet goed wat je kunt doen? We hebben wel enkele tips voor je!

In Knokke vindt de jaarlijkse Paasduik plaats, waar ijsberen een duikje nemen in de koude Noordzee. Doe eens gek en duik met de hele familie kopje onder! Geen nood, je krijgt nadien een opwarmertje en een lekkere snack.

Het Zwin

Blijf je liever op het droge, dan is er in het Zwin een paasparcours dat helemaal in het teken van eieren staat. De kinderen kunnen heel wat meer te weten komen over het dierenrijk en krijgen er een flinke dosis frisse buitenlucht bovenop! Nog beter: ze kunnen zelfs op zoek gaan naar het ei en kunnen zich verwachten aan een leuke verrassing op het einde van de zoektocht. Daarnaast kun je je groene vingers ontdekken bij het planten van bloemetjes in een (zelfgemaakt) bloempotje!

Bloom Chocolademelk Heist
Bloom in Heist is een lekker adresje voor pannenkoeken en verse chocolademelk

Een opkikkertje na een fikse wandeling in het Zwin (of op de zeedijk) is altijd een goed idee, en een warme chocolademelk sluit al helemaal aan bij Pasen. Want alle eitjes zijn van chocolade gemaakt, toch? Bij DeMaré patisserie kun je niet enkel lekkere chocolademelk krijgen, maar ook een stukje heerlijk gebak. Comodo biedt dan weer verse chocolademelk met Callebaut chocolade aan, altijd wel lekker!

Seafront Zeebrugge

Mocht het te koud zijn om te wandelen in het Zwin, dan kun je over de gemeentegrens heen meer gaan leren over de wereldhaven van Zeebrugge! Bij Seafront kunnen jong en oud meer leren over het vissersverleden van de haven én de Westhinder bezoeken. Nadien een etentje op grote hoogte bij Njord en je dag is compleet!

Tunnel Sea Life Blankenberge

Om zeediertjes te spotten ga je best naar Sea Life in Blankenberge. Met verschillende aquaria binnen én buiten is dit park een uitstekende locatie om de kinderen te laten kennismaken met het dierenleven onder de zee. Na een tripje door het zeeleven zijn er nog tal van andere leuke activiteiten te doen in Blankenberge, zoals bowlen en indoor minigolf. In het Serpentarium kun je dan weer kriebelende en kronkelende reptielen ontdekken. Pro tip: koop een combiticket Serpentarium + Sea Life en betaal slechts €20,50 per persoon in plaats van € 30,00!

Als het iets actiever mag, probeer dan eens de gekke fietsen van de Lustige Velodroom of de go carts van de Autodroom

Heb je honger tijdens of na zo'n drukke dag? Hier zijn enkele adresjes waar je lekker kunt eten in Blankenberge:

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer