Stranden in België

Stranden in België



De kust van België heeft hele schone, brede en zachte zandstranden. Ze zijn een van de mooiste in Europa, maar veel Nederlanders weten er niet veel van af. Met taxi  Gent hoef je echt niet lang te rijden om ergens te komen waar het echt leuk is voor een vakantie.

Kusttram

Langs de kust van België zijn veel vakantieplaatsen. Ze zijn allemaal verbonden door een hele lange tramlijn, de "Kusttram". Die tramlijn gaat helemaal van de grens met Frankrijk naar de grens met Nederland en stopt bij alle vakantieplaatsen langs de kust. Als je met de kusttram gaat, heb je al een leuke dag met de kinderen. En sommige uitzichten op zee zijn echt heel mooi. Alle vakantieplaatsen zijn fijn voor kinderen en hebben brede wegen waar geen auto's rijden. Dat is perfect om te wandelen met kinderwagens en voor baby's die net leren lopen. Het is een veilige plek.

Strandresorts

De Panne heeft het breedste strand aan de kust, perfect voor het bouwen van zandkastelen, schelpen verzamelen of gewoon spelen en genieten van de zee! Daar vind je ook het leuke themapark Plopsaland voor peuters. Verderop ligt De Haan met uitgestrekte stranden vol speelbootjes en mooie duinbossen voor rustige wandelingen met je baby. Er is ook een park met speelgebieden voor kinderen en een café met uitzicht op het park. Nieuwpoort heeft een lange pier waar je naar boten kunt kijken en mensen kunt zien vissen. Daar is ook een kinderboerderij met dieren en een speeltuin. En ken jij het beroemde zandsculpturenfestival in Oostende? Erg leuk om te bezoeken in juli en augustus. Hier kun je de mooiste sculpturen zien!

Retro-gevoel!

Wat we zo leuk vinden aan de Belgische kust is het ouderwetse gevoel van de jaren 1950, met mooie carrousels en draaimolens en gestreepte huisjes aan het strand die je kunt huren. Ook is er veel ruimte aan de kust, dus het voelt nooit te druk, zelfs niet in de zomer. Je kunt fietsen en leuke familie karretjes huren, en er zijn veel winkeltjes waar je strandspeelgoed kunt kopen. Sommige plaatsen hebben ook speeltuinen met springkussens, plastic speeltoestellen en trampolines. Een bezoekje aan het Beach Village in Koksijde is een aanrader, daar zijn veel leuke activiteiten voor kinderen en een ontspannen strandbar voor volwassenen. Koksijde is een bruisende badplaats met veel winkels en heeft zelfs ouderwetse carrousels aan het strand, het is dus echt een retro plekje. Langs de boulevard vind je genoeg plekken om ijsjes, wafels en Belgisch bier voor de ouders te halen, terwijl de kinderen zich vermaken met het entertainment dat vaak wordt geboden. Het is moeilijk om daar weg te gaan, want er is zoveel te beleven!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer