Erfgoeddag aan de Belgische kust

Erfgoeddag aan de Belgische kustErfgoeddag werd in het leven geroepen door FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en wil mensen laten kennismaken met cultureel erfgoed op een eigentijdse en zinvolle manier. Aan de Belgische kust is er veel erfgoed te ontdekken!

Erfgoeddag venetiaanse gaanderijen tentoonstelling

Van Westende tot Blankenberge doen de kustgemeentes een tal van activiteiten in het kader van Erfgoeddag. Dit jaar is het thema 'Hoe Maakt u Het?', een ode aan de ambacht. Van vissen tot het maken van souvenirs, aan de kust vond je allerlei soorten ambachten en vakmannen. 

Historisch tramritje

Tussen 10:00 en 16:00 kun je doorlopend een ritje maken met een historische tram die van Westende naar Blankenberge rijdt en terug. Wil je graag meer te weten komen over de tram? Zorg dan dat je tussen 10:00 en 11:00 of tussen 14:45 en 15:45 op de tram zit, want dan zijn er vertellers aan boord die je alles vertellen over het vervoersmiddel.

Gratis activiteiten voor het hele gezin

Schelpententoonstelling Noordzeeaquarium

Alle activiteiten die door de kustgemeenten worden georganiseerd zijn gratis, maar voor sommige zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kijk in het krantje van Erfgoeddag goed of er een rode R bijstaat, want dat betekent dat je moet reserveren!

Stel je eigen programma samen

Op de website van Erfgoeddag kun je trouwens ook je eigen programma samenstellen voor die dag. Klik hier om alvast te beginnen!

Meer info?

Erfgoeddag vindt plaats op 28 april 2019 in Westende, Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer