Avondje plezier aan zee? Download strand memory!

Avondje plezier aan zee? Download strand memory!Het spel

Strand memory is een leuk spel voor jong en oud. Het leek ons een leuk idee om dit spel voor jullie te maken met de eigen graphics van strandverblijf

Dit spel is leuk om samen met je partner of de kids te spelen op een leuke avond aan de Belgische kust. Klik hier of op de afbeelding om het spel te downloaden.

strandmemory - strandverbijf

 

Spelregels strand memory

Spelers

Speel het spel met 2 tot 3 spelers vanaf een jaar of drie. Ben je met een grotere groep, maak dan teams. Doel Probeer zoveel mogelijk twee dezelfde vakjes dezelfde afbeelding om te draaien.

Voorbereiding

Plaats de uitgeknipte schelpjes op de afbeeldingen zodat de afbeelding bedekt is. Begin met hele jonge kinderen met een 10-tal afbeeldingen. En bouw dit op naarmate ze het spel beter begrijpen en gemakkelijker kunnen onthouden (dat gaat razend snel).

Spel

Speel in de richting van de klok. Als je aan de beurt bent, pak je een schelpje naar keuze van de kaart af. Daarna pak je een tweede schelpje. Als de onderliggende afbeeldingen gelijk zijn, dan pak je de twee schelpjes van de kaart en leg je ze naast je neer. Trek een streepje bij per speler. Nu mag je nog een keer! Tot je twee schelpjes hebt genomen die géén paar vormen. Als je twee schelpjes afpakt en de afbeelding is niet gelijk, leg je ze (nadat iedereen ze heeft kunnen zien) weer terug. Je laat de schelpjes op dezelfde plaats liggen. De volgende speler is aan de beurt. Ga zo door tot alle schelpjes van de kaart af zijn. De speler met de meeste schelpjes wint. En dat is hard werken als (groot)ouder of leerkracht! Het korte termijn geheugen van kinderen is vaak veel beter en daardoor winnen ze gemakkelijk van volwassenen.

Tips

  1. Let goed op - ook als je niet aan de beurt bent. Onthoud welke schelpjes en dus welke afbeelding iedereen omdraait en waar ze op tafel liggen.
  2. Leg de schelpjes van te voren in nette rijtjes neer. Dat onthoudt makkelijker.
  3. Voor de volwassenen onder ons, een lekkere cocktail erbij speelt fijner ! Leuke terrasjes kan je hier vinden.

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer