Shoppen aan de Belgische kust


Je gaat naar zee voor... de zee. Maar je kunt aan de Belgische kust ook je kledingkast bijvullen! En zeg nu zelf: shoppen op vakantie is toch net iets leuker dan shoppen in je eigen buurt.

Oud vertrouwd: waar vind je de ketens terug?

Kapellestraat Oostende Shoppen wandelen
Kapellestraat, Oostende - ©Strandverblijf

Kapellestraat (Oostende)

De meeste ketens zijn hier wel te vinden. Regent het? Dan is er Shopping Feest- & Cultuurpaleis in deze straat.

Lippenslaan (Knokke)

In het modewalhalla aan de kust vind je de meeste ketens terug op de Lippenslaan. Ga je op een zondag naar zee? Geen nood, de winkels in de Lippenslaan zijn ook open op zon- en feestdagen.

Zeelaan (De Panne)

De vernieuwde Zeelaan in de Panne is een perfect plaatsje om te shoppen. Naast de ketens vind je er ook een tal van leuke boetiekjes.

Kerkstraat (Blankenberge)

De meeste ketens zijn hier wel te vinden. Ook zijn er enkele kleine boetieks waar je unieke kledingstukken kunt kopen.

Albert I-laan (Nieuwpoort)

Hier vind je verschillende bekende ketens en ook nog een tal van boetieks. Pluspunt: deze straat is vlak bij het strand. Als je dus nieuwe strandkledij koopt, kun je die direct showen!

Lekker uniek: leuke boetieks

Lily Oostende Shoppen winkel Mode
Foto: Lily - Oostende

 

Soms moet je wat verder kijken dan de gewone shoppingstraten en je kans wagen bij een boetiek. Vaak kun je dan een uniek kledingstuk scoren waarvan je weet dat bijna niemand het zal hebben!

 Hier zijn enkele plaatsen waar je zeker en vast leuke boutieks vindt: 

Wittenonnenstraat, Van Iseghemlaan, Leopold II-laan (Oostende)

Dumortierlaan en Kustlaan (Knokke)

Manitobaplein (Blankenberge)

Zeelaan (Koksijde)

Leopoldplein (De Haan)

Paul de Smet de Naeyerstraat en Leopoldlaan (Middelkerke)

Shoppen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je in Middelkerke bent, maar hier kun je toch even binnenwippen in enkele boetieks om een nieuwe blouse of broek te scoren.

Wil je enkele leuke adresjes? Lees dan zeker onze andere blog: De leukste boetiekjes aan de Belgische kust

Conceptstores

Concept- wat? Fervente shoppers weten wel wat conceptstores zijn, maar als je het niet weet, dan is het antwoord simpel: een winkel waar je niet enkel producten koopt, maar waar ze belang hechten aan de totale klantenervaring. Vaak vertaalt zich dit in een restaurant of koffiebar die zich middenin de zaak bevinden.

Er zijn verschillende conceptstores aan de kust te vinden, waar je unieke snuisterijen of kledij kunt kopen en ook nog eens genieten van een hapje en/of drankje. Kijk vooral uit naar een moderne gevel, strakke etalages en simpele logo’s.

Even wat energie opdoen

Een mens heeft toch eten nodig en een fashionista des te meer! Want winkel in, winkel uit, dat vergt veel energie. Gelukkig kun je hier bekijken waar je terechtkunt om je batterij terug op te laden om zo je shoppingtrip voort te zetten!

Klaar voor de foto!

Zo, je hebt je nieuwe outfit bij elkaar! Nu nog enkel de perfecte foto maken voor op Instagram (en Facebook, en Twitter, ...). Wij kozen 5 toffe locaties voor een mini fashionshoot!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer