Slim beleggen in vastgoed aan de Belgische Kust, hoe doe je dat?

Slim beleggen in vastgoed aan de Belgische Kust, hoe doe je dat?Heel wat Belgen bezitten de dag van vandaag een tweede verblijf aan de kust. Dat is natuurlijk geen toeval, want de Belgische kust wordt door velen onder ons omschreven als de vakantieplek bij uitstek! Jaarlijks trekken er ook miljoenen toeristen richting onze Belgische kust die, samen met de Belgen, instaan voor ontelbare jaarlijkse overnachtingen. Samen met nog tal van andere factoren maakt het zeer aantrekkelijk om te beleggen aan de kust. Wil jij leren hoe je dit op een slimme manier kan doen? Lees dan snel verder! 

Waarom kiezen voor de kust?

Breed doelpubliek

Zowel de jongere als de oudere generaties worden aantrokken tot de schoonheid van onze Belgische kust. Steeds meer jongen trekken met hun vrienden naar de Kust om er hun vakantie door te brengen en samen tot rust te komen. De kust is Daan ook zeer gemakkelijk bereikbaar met wagen en openbaar vervoer, iets wat zowel de jongeren als de ouderen aanspreekt. Door de diversiteit aan activiteiten is er ook voor ieder wat wils. Zonnen, zwemmen, fietsen, surfen golfen en lekker uiteten, het is nog maar een fractie van wat onze kust in petto heeft. In de zomer kan u ontspannen in de talloze trendy beachbars met een lekkere cocktail en in de winter in de gezellige tavernes met een lekkere warme choco. 

Ook voor de oudere is de kust één van de meest populaire vakantiebestemmingen. Met de steeds groeiende vergrijzing mogen we dus ook deze doelgroep dus zeker niet vergeten. Ze worden aangetrokken tot de kust vanwege gezondheid en mobiliteit. Ieder jaar kiezen steeds meer senioren om zelfs voorgoed te verhuizen naar de kust om er volop te gaan genieten van de rust en de gezonde zeelucht. Dit brengt dus een zeer grote vraag met zich mee en prijzen die in de lift zitten

Spionkop
De waarde van de zee

Dat de zee zeer geliefd is, voelt men ook in den waarde van aanpalend vastgoed. De afgelopen jaren heeft vastgoed een serieuze prijsstijging gekend, waarvan dit aan de kust het hoogste is. De kustlijn raakt steeds meer en meer bebouwd. Dat er jaarlijks nog steeds appartementen, woningen en hotels aan zee bijkomen, wil zeggen dat de vraag meer dan goed zit, maar ook dat over 25 jaar bijna alles volgebouwd gaat zijn. 

Waarom de kust dan de meest populaire vakantiebestemming is? De hoofdredenen zouden rust, zon, zee, strand en gezondheid zijn. Zo is het bewezen dat iemand die in de buurt van water woont of gaat zwemmen aanzienlijk minder stress heeft en dus een rustiger leven leidt.  

Meerwaarde

De prijzen van appartementen aan de kust zijn de voorbije 30 jaar met 6,3% gestegen. Dit is 0,3% meer dan in andere regio’s in België. Naast de meerwaarde die deze investering u oplevert kan u, indien u verhuurt, ook genieten van uiterst aantrekkelijke huuropbrengsten. De huurprijzen lopen samen met de locatie en dat is aan de kust dan ook zeker geen tegenvaller. Wanneer u kiest om enkel vakantieverhuur te kon, kan u zelf altijd in uw appartement gaan ontspannen.

Wij hopen dat wij u wat wijzer hebben gemaakt over de vastgoedmarkt aan de Belgische Kust. Wil u graag uw appartement aan de Belgische kust verhuren of wil er u één huren, dan bent u op deze website van Strandverblijf aan het goede adres! 

Nieuwpoort Haven

Tips om slim te beleggen:

  • Ga niet over 1 nacht ijs
  • Koop nieuwbouwappartementen, zo hebt u zekerheid over de kwaliteiten
  • Kies een appartement dichtbij de kust of het station
  • Kijk voor kleinere appartementen met een zekere meerwaarde, want deze zijn veel meer gewild dan grote en te dure appartementen
  • Ga voor fiscaal voordeel en koop indien mogelijk via erfpacht, zo betaal je en stuk minder voor een gelijkaardig appartement
  • Bekijk de alternatieve markten zoals hotelvastgoed en vakantieverblijven

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer