Tips om het warm te houden tijdens je motorcross avontuur in de winter

Tips om het warm te houden tijdens je motorcross avontuur in de winter



Trek je er het hele jaar door maar al te graag op uit met je eigen motor? Dat is helemaal niet zo gek, als het aan ons ligt. Elk seizoen heeft namelijk weer zo zijn eigen charme als je nieuwe routes verkent met je eigen motor. Maar je weet misschien ook maar al te goed dat je tijdens ieder seizoen van het jaar weer andere voorbereidingen moet treffen, om op deze manier goed voorbereid de weg op te gaan en beschermt te zijn tegen de elementen van de natuur. Naast het kopen van kleding met reflecterende details (voor meer zichtbaarheid) is het ook belangrijk om voor de  nodige warmte te zorgen. 

Het begint allemaal met het uitzoeken van de juiste kleding 

Wist je dat de juiste soort kleding al voor een groot deel bij kan dragen aan meer warmte op de motor? Goede motorkleding van leer kan hier al voor een erg groot deel aan bijdragen. Maar tijdens de koudste dagen van het jaar kun je ook altijd nog een extra laag thermokleding dragen. Voor zowel korte ritten als voor lange ritten is dit altijd een erg goed idee. De kers op de taart? Dat is het gebruik van een goed paar motorlaarzen, die je na gebruik op kunt bergen in een schoenenkast in de garage of bijkeuken.

Zit er lekker warmpjes bij, bijvoorbeeld met een warmtepad

En arriveer je thuis na een fijne rit in de buitenlucht? Nadat je het motorpak uit hebt gedaan en jezelf op hebt gewarmd onder de douche, is het de hoogste tijd om even lekker te relaxen. Kruip met een goed boek onder een deken op de bank. Wat kan dan eigenlijk echt niet ontbreken? Dat is een fijne warmtepad. Deze erg handige gadget is erg makkelijk in gebruik en helpt om je spieren te ontspannen. Hierdoor kun je jezelf even helemaal opladen na een actieve en leuke dag op de weg. 

Leuk om voor jezelf te kopen of om cadeau te geven aan een ander 

Kies je voor handige gadgets zoals een van de beschikbare warmtepads? Dit is niet alleen erg handig om voor jezelf te kopen, maar ook het ideale cadeau om te geven aan andere liefhebbers van het motorrijden. De pads zijn in verschillende soorten uitvoeringen te verkrijgen, zodat er voor ieder altijd wel wat wils te vinden is. 


Foto door Djordje Petrovic.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer