Carnaval in Blankenberge 2024
Featured op strandverblijf

Carnaval in Blankenberge 2024



Ontdek Carnaval 2024 in Blankenberge, een bruisende traditie aan de Belgische kust. Van 9 tot 18 februari, beleef een reeks carnavaleske activiteiten met als hoogtepunt de spectaculaire carnavalsstoet op 11 februari. Kleurrijke verenigingen en praalwagens creëren een onvergetelijke parade door Blankenberge's straten.

Praktische info Carnaval Blankenberge

Datum: vrijdag 9 februari tot 18 februari 2024
Locatie: diverse locaties in Blankenberge Centrum

De festiviteiten rond carnaval in Blankenberge genieten veel aandacht. Zeker tijdens de carnavalsstoet zal er veel volk op de been zijn in de binnenstad. Tijdig aanwezig zijn is dan ook de boodschap. Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer zoals tram en trein. Parkeren kan je best op de parkeerparkings.

Overzicht activiteiten Carnaval 2024 Blankenbenberge

Carnavalsstoet Blankenberge

Geniet van een schitterende optocht door Blankenberge, waar kleurrijke carnavalsverenigingen en tientallen praalwagens zorgen voor een onvergetelijke carnaval ervaring doorheen heel de stad.

Datum: zondag 11 februari 2024 van 14u30 tot 17u30
Prijs: Gratis
Locatie: Centrum, Blankenberge

Parcours: Koning Albert I-laan - Koning Leopold III-plein - Kerkstraat - Vissersstraat - Weststraat - Franchommelaan - Leopoldstraat - Consciencestraat - P. Benoitstraat - Grote Markt

Kindercarnavalsstoet

Beleef een kleurrijke middag met de kindercarnavalsstoet in Blankenberge; inschrijven is mogelijk vanaf 14 uur bij café 't Strand, gevolgd door de feestelijke stoet die om 15.15 uur vanaf Graaf Jansdijk vertrekt. Na de parade wacht een vrolijk optreden van Clown Mike Leroy Poco Loco Show op de Grote Markt, met geschenken voor alle verklede deelnemers.

Datum: maandag 12 februari 2024 van 15u tot 16u
Prijs: Gratis
Locatie: Centrum, Blankenberge

Vuûle Jeanettenstoet

Op dinsdag 13 februari paraderen de Vuûle Jeanetten opnieuw door de centrale straten van Blankenberge.

Datum: dinsdag 13 februari 2024 van 15u tot 16u30
Prijs: Gratis
Locatie: Centrum, Blankenberge

Carnavalsduik in Blankenberge

Op zaterdag 17 februari 2024, markeert Blankenberge het einde van de krokusvakantie en carnavalsweek met een spannende carnavalsduik in de Noordzee, waar moedige deelnemers als ijsberen het frisse zeewater induiken. De dag begint met een carnavaleske opwarming gevolgd door de duik, terwijl toeschouwers vanaf de Pier, het strand, of de Zeedijk kunnen genieten van het uitzicht. De best verklede deelnemer of groep wint een prijs.

Praktische informatie omvat een start om 13 uur ten westen van de Pier met een symbolische kostprijs van 1 euro, inclusief een geschenk. Het evenement staat open voor iedereen, inclusief -16-jarigen onder begeleiding. UiTPAS-houders kunnen punten verzamelen. Na inschrijving bij de rotonde van de Pier, kunnen deelnemers zich omkleden in het Farys Noordzeebad of extra tenten. De opwarming start om 14.30 uur, gevolgd door de duik om 15 uur, waarna elke deelnemer een warme drank ontvangt. De dag sluit af met een prijsuitreiking om 15.20 uur en de kans om tot 18.30 uur te genieten van een warm bad in het Farys Noordzeebad.

Datum: zaterdag 17 februari 2024 van 14u30 tot 16u30
Prijs: €1
Locatie: Strand t.h.v. Pier, Zeedijk 261, Blankenberge

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer