Zo maak je de mooiste cocktailfoto's


Vaak zijn cocktails al mooi gegarneerd wanneer de ober je ze brengt. Je kunt van de gelegenheid gebruik maken om de perfecte Instagram/Facebookfoto te maken om zo aan al je vrienden dit lekker kunstwerkje te tonen. Maar gewoon een foto van een cocktail, dat gaat niet. Hier heb je enkele tips om dé perfecte cocktailfoto te maken.

1. Instellingen, instellingen, instellingen

Het belangrijkste bij fotografie zijn de instellingen. Tegenwoordig kun je met smartphones een leuke filter over je foto zetten om zo de foto wat op te fleuren. Maar met de juiste instellingen hoeft dit vaak niet. 

2. Gebruik geen flash

…zelfs niet in een donkere ruimte. Wat je wel kunt doen is vragen of iemand bij kan lichten met zijn of haar gsm. Dit zorgt ervoor dat je die vervelende lichtflits niet ziet op de foto. Tegenwoordig zijn de meeste smartphones uitgerust met een ‘nacht’ functie, die het beeld automatisch lichter maakt of je kunt op het donkerste gedeelte tikken zodat deze verhelderd wordt. 

3. Compositie is alles

 Hoe wil je dat de foto er uitziet? Enkel de cocktail of ook nog een beetje leuke achtergrond en attributen? Denk er eerst goed over na voor je een foto trekt. 

Tip: schakel het raster in op je camera. Zo kun je ervoor zorgen dat je een rechte foto maakt en kun je ook je compositie een beetje bepalen.

Hier zijn enkele leuke composities:

Cocktail met wazige achtergrond
Cocktail met wazige achtergrond
Cocktails met attribuut op de achtergrond
Cocktails met attribuut op de achtergrond
Cocktail bovenaanzicht sober
Cocktail bovenaanzicht sober
Cocktail bovenaanzicht met snack, lichtjes overbelicht
Cocktail bovenaanzicht met snack, lichtjes overbelicht
Cocktail bovenaanzicht met snack, lichtjes overbelicht Cocktail bovenaanzicht met snack, lichtjes overbelicht Cocktail bovenaanzicht met snack, lichtjes overbelicht Cocktail bovenaanzicht met snack, lichtjes overbelicht
Cocktail, lido, strandbar

4. Hou rekening met de zon

Ga je naar een strandbar? Neem dan geen foto van je cocktail met de zon op de achtergrond, maar ga met je rug naar de zon toe staan. Dan is het even zoeken hoe je het beste je schaduw uit de foto kan doen verdwijnen, maar vaak lukt dit wel.

5. Bewerking

Als je de juiste instellingen hebt gebruikt en toch niet zo tevreden bent over de foto, kun je altijd wat nabewerking doen. Je kunt dit doen met het standaard bewerkingsysteem van je smartphone of met een externe app. Instagram heeft verschillende filters en nabewerkingsopties, maar er zijn nog tal van andere gratis apps waarmee je je foto kunt bewerken: 

VSCO
Adobe Photoshop
Adobe Lightroom
Snapseed
Aviary

Heb je de ideale foto gemaakt? Stuur hem dan ook even naar hallo@strandverblijf.be, dan tonen wij jouw kunsten op onze Facebookpagina!

Weet je niet waar je de beste sterke dranken kan kopen? Neem dan een kijkje bij Drankenshop Broekmans


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer