Ontdek Nieuwpoort

Ontdek NieuwpoortNieuwpoort, dé kustgemeente om zeehondjes te gaan spotten. Maar er is zoveel meer te doen in de kustgemeente!

Met de Kusttram naar Nieuwpoort

Kusttram Station OostendeVanuit Oostende vertrek je met de Kusttram naar Nieuwpoort. Heb je een fiets bij, dan moet je achter instappen. Dit kan soms moeilijk zijn, het achterste gedeelte is namelijk verhoogd. Vergeet ook niet een fietsticket te kopen bij het loket én dat je niet mag instappen als de tram vol zit. Wachten op de volgende tram is een optie, maar je kunt ook een fiets huren in Nieuwpoort zelf.

Eerste stop: Nieuwpoort-stad

Westfront Museum Monument Albert IIn Nieuwpoort-stad zijn er een aantal gezellige zaakjes waar je kunt lunchen of dineren. Bij Kaza MYJO kun je terecht voor een lekkere lunch in een gezellig, industrieel ingericht interieur, terwijl je bij de Wasserette onder de drogende was dineert.

Op wandelafstand van Nieuwpoort stad ligt Westfront, een museum onder het Albert I monument waar je meer te weten komt over het oorlogsverleden van Nieuwpoort. Het grote monument dat bovenop het museum staat geeft je dan weer een unieke gelegenheid om een selfie te maken met Albert I.

Zeehondjes spotten

Kijkhut IJzermonding NieuwpoortBen je een fervente wandelaar, dan kun je richting het natuurreservaat de Ijzermonding trekken na je bezoekje aan Westfront en het Albert I monument. Je komt eerst langs de haven van Nieuwpoort, waar massa’s plezierbootjes aangemeerd zijn. Kijken mag, aankomen niet!

In het natuurreservaat bewandel je kleine zandweggetjes, maar je kunt ook via het fiets- en wandelpad wandelen, zo krijg je minder zand in je schoenen. Toch is het de moeite waard om langs de zandweggetjes te gaan, want zo komt je bij de Kijkhut terecht. De Ijzermonding staat erom bekend dat er geregeld zeehondjes te zien zijn, dus misschien kun je de vrolijke beestjes wel zien luieren op het strand!

Schrik niet als je geweerschoten hoort: het militaire domein naar de Ijzermonding doet vaak schietoefeningen naar de zee toe gericht. Je kunt wel nog net de bekende rood-witte vuurtoren zien.

Probeer ook eens onze Ijzermonding route: ideaal voor met de (klein)kinderen of als je zin hebt in een kort fietstochtje rond de Ijzermonding!

 

Bootje varen

Veerdienst Nieuwpoort Ijzermonding

Wandel je verder, dan kom je uiteindelijk bij de vuurtoren terecht, maar als je honger hebt gekregen van de lange wandeling, neem dan het overzetbootje naar de overkant. Deze vaart wel enkel tijdens het hoogseizoen.

Shop ’til you drop

Kramiekske Nieuwpoort Interieur MenuIn Nieuwpoort bad kunnen shopfanaten rondstruinen in de Albert I laan, waar verschillende grote modemerken gevestigd zijn. Zin in een lichte lunch? Bij Bakkerij 't Kramiekske kun je een heerlijke Quiche Lorraine proeven, mét fris slaatje. Dat de eigenaars van jazzmuziek houden zie je alvast aan de leuke menukaarten!  Op de zeedijk zelf kun je je honger stillen bij een van de vele brasseries en restaurants. Aan zee moet je nu eenmaal de verse vis uit de Noordzee geproefd hebben. 

Surf ’n drink

Barza Beach Nieuwpoort InkomToch niet overtuigd van een tripje naar Nieuwpoort? Wat dacht je van een cocktail bij Barza Beach of een surfinitiatie bij Koko Loco Beach Club! Natuurlijk kun je bij Koko Loco ook genieten van verschillende cocktails, maar dan kun je ook nog eens kijken naar de surfers.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer