8 tips voor een dagje Middelkerke

8 tips voor een dagje MiddelkerkeEr is zoveel te doen in Middelkerke en soms is het wat moeilijk om te kiezen wat je doet. Strandverblijf ging een dagje naar Middelkerke en geeft je 8 tips om het meeste uit je dag te halen.
Jommeke stripstandbeeld Middelkerke

#1. Zoek de stripfiguren

 Wanneer je op de zeedijk stapt ontdek je al snel waarom Middelkerke dé stripgemeente genoemd wordt. Jommeke, Kiekeboe, de Rode Ridder en nog vele andere bekende stripfiguren heten je welkom in Middelkerke (al lijken ze soms niet helemaal op hun tweedimensionale spiegelbeeld). Daarnaast zijn er ook een aantal stripmuren te ontdekken. Lucky Luke hebben wij al gevonden!

 

Kusthistories Tentoonstelling Oude spulletjes


#2. Ga terug in de tijd

Kom je vroeg in de ochtend aan en is het ochtendgrijs nog niet helemaal verdwenen, ga dan eens langs bij Kusthistories aan de dienst Toerisme. Je ziet er een van de originele Kusttramtoestellen, oude gocarts en veel speelgoed uit de ‘jaren stillekes’. Dan pas sta je er bij stil hoe we als kustgangers zijn geëvolueerd. Verschrik je niet als je een kamer inloopt en die vol blijkt te staan met mannequins: ze dragen de mode van toen, zodat je je pas echt een beeld kunt schetsen. Daarnaast is een bezoekje aan de Villa Les Zéphyrs in Westende ook aan te raden: het prachtige art nouveau-interieur werd ontworpen door topontwerper Henri van de Velde én je herbeleeft zelfs de vakantie van een familie uit 1930!

Kusthistories, Dienst Toerisme Middelkerke - Joseph Casselaan 1
Villa Les Zéphyrs, Dienst Toerisme Westende - Henri Jasparlaan 173

Spiegels Beaufort Kunst Strand

#3. Geniet van de ku(n)st

De stripstandbeelden zijn niet de enige kunstwerken die je kunt bewonderen. Luister naar de zee met de Beaufort installatie ‘I can hear it’ of vraag je af wat die gele blubber is die bovenop een duin prijkt (het heet Olnetop, dus dat weet je dan al). Daarnaast heb je ook nog de Caterpillar 5bis, een kunstwerk van Wim Delvoye. Daarin kun je kenmerken herkennen van onze moderne tijd en gotische decoratiepatronen in het ijzerwerk. Wandel je van Middelkerke naar Oostende zul je zeker en vast de spiegels in het zand tegenkomen. Wil je graag meer weten over de kunstwerken, haal dan voor je wandeling een gratis Beaufortkaart af bij de dienst Toerisme!

#4. Maak een ritje met een tuktuk

Ontdek Middelkerke vanop de achterbank van een echte tuk tuk. De bestuurder brengt je langs leuke plekken in Middelkerke en Westende en verrtelt je interessante weetjes tijdens de rit. De tuk tuk kan ook gebruikt worden als taxi, dus als je er niet veel voor voelt om een tour te doen van Middelkerke, brengt de tuk tuk je naar je bestemming. 

Meer weten? Klik dan hier!

Honden strand

#5. Neem je hond mee! 

Voor hondenliefhebbers is Middelkerke de place to be, want hondjes zijn in meerdere zaken welkom en er is een groot stuk strand tussen Middelkerke en Raversijde waar de hond los kan lopen.

Voor meer details kun je hier terecht.

Dronkenput Binnenkant Middelkerke

#6. Voel je dronken zonder te drinken 

Breng een bezoekje aan de Dronkenput: je voelt je gegarandeerd alsof je meerdere glaasjes teveel op hebt wanneer je afdaalt in de half verzonken watervergaarbak. De put is vrij te bezoeken, maar ligt wel verborgen in een woonwijk.  Let wel: de trapjes zijn redelijk stijl en smal, dus let goed op als je afdaalt. Eenmaal beneden is het wel leuk voor jong en oud, want iedereen probeert zich dan wanhopig vast te klampen aan de relingen om maar niet om te vallen!

Cocktail Copperhead Mojito De Promenade Beach

#7. Vul je maag

Maar van al dan wandelen krijg je honger (en dorst!). Bij tearoom Piccolo zit je goed voor vers gebak en een lekkere warme koffie voor als het wat kouder buiten is. Als de zon schijnt kun je genieten van een cocktail en tapas bij De Promenade Beach. Lekker verfrissend! Voor een snelle snack sprong ik binnen bij de Frietboetiek, een frituur met een modern interieur en lekkere broodjes!

Voor nog meer eten en drinken in Middelkerke, klik hier.

#8. Ontdek de kust voor € 2,00

Samen met je kinderen de kust ontdekken? Dat kun je op een speelse manier door een ontdekkingskit bij de dienst Toerisme te kopen. Geen schrik, het kost slechts € 2,00 en je krijgt er spannende avonturen, raadsels en meer voor in de plaats! De ontdekkingskit is niet enkel voor Middelkerke: je kunt er de hele kust mee ontdekken. 

 

 


 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer