De mooiste plekjes aan de Belgische kust

De mooiste plekjes aan de Belgische kustStaat de kust vol met appartementsgebouwen? Ja. Maakt dat de hele Belgische kust lelijk? Neen. Schoonheid zit in de kleine dingen en daarom gingen wij op zoek naar de mooiste plekjes van de Belgische kust. 

Spioenkop - WenduineHet is een stairway to heaven: wanneer je de trappen beklimt naar het uitkijktorentje met het rode dak, kijk dan ook eens achterom. Het prachtige uitzicht zal je vast en zeker bekoren. Eenmaal op de Spioenkop kun je even rusten op de bankjes en dan pas écht het uizicht in je opnemen. 

Spioenkop - Wenduine

Het is een stairway to heaven: wanneer je de trappen beklimt naar het uitkijktorentje met het rode dak, kijk dan ook eens achterom. Het prachtige uitzicht zal je vast en zeker bekoren. Eenmaal op de Spioenkop kun je even rusten op de bankjes en dan pas écht het uizicht in je opnemen. 

De Ijzermonding - NieuwpoortVoor wie niet houdt van drukke wegen en zand aan de voeten, wandel eens door de Ijzermonding. Je denkt dat je doof geworden bent, tot één van de schaapjes je opschrikt. Ontdek vele vogelsoorten en misschien zelfs enkele zeehondjes tijdens je wandeltocht. 

De Ijzermonding - Nieuwpoort

Voor wie niet houdt van drukke wegen en zand aan de voeten, wandel eens door de Ijzermonding. Je denkt dat je doof geworden bent, tot één van de schaapjes je opschrikt. Ontdek vele vogelsoorten en misschien zelfs enkele zeehondjes tijdens je wandeltocht. 

Leopoldpark - OostendeRomantische bruggetjes, kleurrijke bloementapijten,... deze oase van rust is een welkome verandering van de drukkere zeedijk. Ideaal voor een gezellige picknick of een spelletje minigolf.

Leopoldpark - Oostende

Romantische bruggetjes, kleurrijke bloementapijten,... deze oase van rust is een welkome verandering van de drukkere zeedijk. Ideaal voor een gezellige picknick of een spelletje minigolf.

Duinen - De HaanVan de prachtige villa's van de Concessie kunnen we geen genoeg krijgen, maar ook de duinbossen en duinen in De Haan zijn prachtige plekjes om even een adempauze te nemen. Als je de duinen beklimt zul je deze nodig hebben! Ergens in de duinen ligt ook een tunnel naar het Zeepreventorium verborgen. Wat is daar zo bijzonder aan? Wel, de hele tunnel is bedekt in kunstige graffiti en is mooi om te zien!

Duinen - De Haan

Van de prachtige villa's van de Concessie kunnen we geen genoeg krijgen, maar ook de duinbossen en duinen in De Haan zijn prachtige plekjes om even een adempauze te nemen. Als je de duinen beklimt zul je deze nodig hebben! Ergens in de duinen ligt ook een tunnel naar het Zeepreventorium verborgen. Wat is daar zo bijzonder aan? Wel, de hele tunnel is bedekt in kunstige graffiti en is mooi om te zien!

Belle Epoque centrum - BlankenbergeIn het centrum leer je niet enkel meer over het Blankenberge uit het hoogtepunt van de Belle Epoqueperiode, maar ook meer over het leven van de verschillende klassen. Hoor de visboer schreeuwen of luister naar de agent die je een standje geeft. 

Belle Epoque centrum - Blankenberge

In het centrum leer je niet enkel meer over het Blankenberge uit het hoogtepunt van de Belle Epoqueperiode, maar ook meer over het leven van de verschillende klassen. Hoor de visboer schreeuwen of luister naar de agent die je een standje geeft. 

I Can Hear It - MiddelkerkeDe kunsttriënale Beaufort hebben we nu al enkele keren vermeld, maar I Can Hear It van Ivars Drulle in Middelkerke is onze huidige favoriet. Het is niet enkel een kunstwerk, maar het geluid van de zee wordt ook nog eens versterkt door de grote hoorns.

I Can Hear It - Middelkerke

De kunsttriënale Beaufort hebben we nu al enkele keren vermeld, maar I Can Hear It van Ivars Drulle in Middelkerke is onze huidige favoriet. Het is niet enkel een kunstwerk, maar het geluid van de zee wordt ook nog eens versterkt door de grote hoorns.

Cabin Art - Sint IdesbaldElk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust.

Cabin Art - Sint Idesbald

Elk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust.

Cabin Art - Sint IdesbaldElk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust. Cabin Art - Sint IdesbaldElk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust. Cabin Art - Sint IdesbaldElk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust. Cabin Art - Sint IdesbaldElk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust. Cabin Art - Sint IdesbaldElk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust. Cabin Art - Sint IdesbaldElk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust. Cabin Art - Sint IdesbaldElk jaar worden de cabines aan de zeedijk van Sint Idesbald prachtig versierd door verschillende kunstenaars. Van mei tot september kun je ze gaan bekijken en dan kun je met eigen ogen zien welke meerwaarde ze geven aan de Belgische kust.

Wat is volgens jou het mooiste plekje aan de Belgische kust? Stuur een foto naar hallo@strandverblijf.be of post het op onze Facebookpagina!

 

 

 

 

 

 

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer