Staking bij de NMBS: wat nu?

Staking bij de NMBS: wat nu?Een weekendje naar zee, tof! Je denkt de files te slim af te zijn, dus je neemt de trein. Maar dan blijkt dat er een staking is aangekondigd. Strandverblijf geeft je enkele tips om door de staking te geraken.

1. Download de NMBS app

Zo kun je gemakkelijk checken of the trein die je wilde nemen zal rijden op de dag van de staking. Check zeker de routeplanner vlak voordat je vertrekt naar het station, want soms kunnen er last minute wijzigingen zijn.

2. Doe geen muziek in je oren

Om de verveling te verdrijven grijpen we al sneller naar onze hoofdtelefoons of oortjes, maar zo hoor je de aankondigingen niet. Op dagen van staking is het belangrijk aandachtig te luisteren naar de aankondigingen op de trein en in het station, want voor je het weet mis je je trein!

3. Probeer een alternatieve route

It’s not the destination that matters, it’s the journey’. Maar toch wil je liefst zo snel mogelijk op je bestemming geraken. Stel, je wil naar Oostende maar er rijden enkel treinen naar Blankenberge? Gelukkig is de Kusttram er!

Als je niet tot aan de kust zelf kunt geraken, vraag dan aan het loket voor een alternatief. Misschien dat er een bus naar de kust rijdt vanaf een station in de buurt?

4. Ga op tijd naar het station

Vanaf 30 juni sluiten de deuren 30 seconden voor het vertrek van de trein en bij stakingen worden op de borden de treinen bevestigd of ze rijden of niet. Als je op tijd komt, dan kun je sneller zien of je trein wel of niet vertrekt.

5. Neem iets mee om de tijd mee te verdrijven

Het is verleidelijk om spelletjes te spelen op je GSM, maar zo gaat je batterij plat en kun je geen leuke foto’s maken! Neem dus een boek mee, of een kaartspel. Als je niets bijhebt, kun je altijd in de boekenwinkeltjes in het station een magazine of krant kopen!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer