Verdwaalbandjes voor kinderen aan de Belgische kust

Verdwaalbandjes voor kinderen aan de Belgische kustEen dagje naar zee met de kids om te ontspannen? Wie droomt daar nu niet van. Als kind hebben we het waarschijnlijk allemaal zelf ook meegemaakt. Een tijdje in de auto of trein, aankomen op het strand, de beste plaatsjes uitzoeken, luisteren naar de uitleg van mama en papa of de grootouders en GO.

Zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee, met de windvlieger spelen en dan.... de weg terug vinden naar "ons plekje".

Honderden verloren kinderen op het strand

Jaarlijks lopen er honderden kinderen verloren op het strand. Ieder jaar doen o.a. de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) en de kustgemeenten extra inspanningen om dat aantal te doen dalen. Zo liepen er in 2013 nog een goede 1.326 kinderen verloren op het strand. Dat aantal mocht vorig jaar in 2017 zakken naar 866. Goed nieuws zouden we denken. Doch merken de redders dat er dit jaar meer en meer kinderen verloren lopen op het strand.

In het openingsweekend liepen er dit jaar al meer dan 200 kinderen verloren aan de Belgische kust. Een sterke stijging ten opzichte van 2017. Het IKWV stelt vast dat de oorzaak wel eens bij de ouders kan liggen. Steeds minder kinderen dragen de gratis verdwaalbandjes én steeds meer ouders zijn vaak druk bezig op hun smartphone.

Doe een bandje rond het handje

Dankzij AXA, Dag Allemaal en De Lijn kunnen ouders en grootouders gratis polsbandjes voor de kinderen. Dankzij deze gratis polsbandjes kunnen verloren gelopen kindjes snel herenigd worden met hun ouders of begeleiders. 

De verdwaalbandjes zijn te verkrijgen bij:

  • de redders op het strand
  • EHBO-posten
  • openebare toiletten
  • diensten voor toerisme
  • dagbladhandelaars aan de kust
  • lijnwinkels aan de kust

Anti-verdwaalbandje aan de Belgische kust

Verdwaalbandje Maya aan de Belgische kust

Deze zomer zijn er 750.000 bandjes beschikbaar.
Dankzij de gratis polsbandjes geniet je trouwens ook van tal van kortingen bij verschillende zaken aan zee! Meer info op  https://www.kust.promo/.

TIP: Beleef een fijne dag aan zee en haal snel de verdwaalbandjes voor je kinderen. Een kleine moeite en de veiligheid van je kinderen primeert, niet ?

Nog meer tips rond met kinderen aan zee?  Neem een kijkje op onze speciale website. 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer