6 X Ku(n)stsculpturen

6 X Ku(n)stsculpturenAan de Belgische kust is er veel meer te zien dan alleen zand en zee. De kust is ook een haven voor kunstenaars, die met hun kunstwerken de steden opfleuren. Hou je van cultuur? Lees dan zeker verder!

Sculptures at sea in De Haan

Standbeeld Linde Ergo "Amour"

Ontdek de 50 werken van verschillende kunstenaars op de zeedijk van De Haan en Wenduine. Het beeld Amour van Linde Ergo komt je vast en zeker bekend voor, maar je kunt er nog meer ontdekken.

Nog tot 30 september 2018

Sculpture Link in Knokke

Strandbeeld Carole A Feuerman meisje in zwemband

Ze lijken net echt, die meisjes op de zeedijk van Knokke. Elk jaar wordt er in Knokke Sculpture link georganiseerd, en dit jaar staan er heel wat mooie beelden van Rabarama en Carole A Feuerman. Je kunt meer informatie vinden bij elk standbeeld, maar ook bij de Dienst Toerisme op het Lichttorenplein kun je een foldertje vragen.

Nog tot 15 augustus 2018

Zomersculpturen in Blankenberge

Zomersculpturen wandelen Bij Paravang

De openluchttentoonstelling laat je genieten van een leuke wandeling met enkele prachtige werken van 5 verschillende kunstenaars. Je kunt de wandelgids gratis afhalen bij de Dienst Toerisme.

Nog tot 30 september 2018

Beeldenroute in De Panne

Samen Op stap kunstwerk De Panne

In De Panne ben je vast al eens langs het standbeeld van Pier Kloeffe geweest of heb je een mooie foto van het Albert I monument. Maar in de stad zijn nog veel meer mooie werken terug te vinden! Strandverblijf stippelde een simpele route uit waardoor je zo goed als alle standbeelden eens kunt bekijken. 

Stripstandbeelden in Middelkerke

Jommeke Standbeeld Middelkerke

Een ‘gouwe ouwe’ tussen de nieuwere standbeelden: de stripstandbeelden op de zeedijk van Middelkerke doen het nog altijd goed. De wandeling wordt nooit saai, want je kunt op de foto met je favoriete Belgische stripfiguur!

Beaufort

Beach Castle Knokke

In elke kustgemeente (uitgezonderd Blankenberge) staan er wel beelden van Beaufort. Van de Caterpillar BIS in Middelkerke tot de 15 Xu Zhen in De Haan en de Beach Castle in Knokke, er is altijd wel wat te zien! Er is ook een handige wandelkaart te verkrijgen bij de dienst Toerisme in elke kustgemeente.

Ontdek hier de Beaufort kunstwerken


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer