Budget Blankenberge

Budget BlankenbergeWie zegt dat een dagje aan zee duur moet zijn? Als je met je kinderen gaat ben je soms wat meer geld kwijt (go-cartje hier, ijsje daar,…). Strandverblijf ging erop uit in Blankenberge met slechts € 40. 

(De dingen die hier worden opgesomd slaan enkel op wat je in Blankenberge kunt doen. Parking en vervoer zijn dus niet meegerekend)

Eten en Drinken

Mosselen bord

Mosselen

Frietjes van de frituur zijn altijd wel een goed idee, maar aan de kust probeer je toch liever wat verse vis, of nog beter mosselen? Voor een pot mosselen en frietjes betaal je op z’n minst € 16,90 (bij De Promenade, Montmartre en Bel Air). De prijzen zitten ongeveer tussen € 16,90 en € 26,00, dus je kunt zelf een beetje beslissen wat jou het beste past. Drankjes zijn niet inbegrepen: hiervan zijn de prijzen redelijk wisselend.

Ijsje zeedijk blurred achtergrond

Snacks

Als je ’s morgens vroeg aankomt, dan heb je vast een klein hongertje. Om toch een beetje de stad te steunen kun je een boterkoek van Diksmuidse boterkoeken halen, deze kost slechts € 1,00! En nog beter, als je er 6 koopt, betaal je € 5,50. 

Een ijsje moet niet altijd veel geld kosten. Bij Jade’s aan de kerkstraat betaal je slechts € 1,50 voor een bolletje ijs. Bij Arlequino wordt dit al € 2,50, maar je krijgt er wel een reuzenbol voor. Het is vaak ook wel goedkoper om 2 bolletjes te nemen.

Cocktail blurry achtergrond

Cocktails en mocktails

Met een cocktail in je handen voel je je toch iets meer op vakantie, dat begrijpen we. De prijzen van de cocktails in de strandbars liggen tussen de € 8,00 en € 12,00. Een mocktail is een goed idee als je toch dat vakantiegevoel wil hebben, zonder de alcohol. Voor kinderen zijn mocktails ook prettig, want dan kunnen ze meedoen met de volwassenen. Voor een mocktail betaal je gemakkelijk tussen de € 5,00 en € 7,00.


Doen

Als je in Blankenberge bent, kun je gewoon op het strand liggen en je niets aantrekken van wat er om je heen speelt. Maar ga je met kinderen, dan moet je ze ook zien bezig te houden. We geven je enkele leuke tips:

Toeristisch treintjeEen ritje met het toeristisch treintje brengt je langs verschillende belangrijke plaatsen in Blankenberge. Kostprijs per persoon: 3,00 euro

Toeristisch treintje

Een ritje met het toeristisch treintje brengt je langs verschillende belangrijke plaatsen in Blankenberge. 
Kostprijs per persoon: 3,00 euro

OverzetbootjeWil je van het Oosterstaketsel naar het Westerstaketsel? Dan kun je het overzetbootje nemen. Kostprijs per persoon: 1,00 euro

Overzetbootje

Wil je van het Oosterstaketsel naar het Westerstaketsel? Dan kun je het overzetbootje nemen. 
Kostprijs per persoon: 1,00 euro

De Lustige VelodroomIeder kind (en elke volwassene) moet eens op de piste van de Lustige Velodroom hebben gereden met een gekke fiets. Kostprijs per persoon: 2,50 euro

De Lustige Velodroom

Ieder kind (en elke volwassene) moet eens op de piste van de Lustige Velodroom hebben gereden met een gekke fiets. 
Kostprijs per persoon: 2,50 euro

De Lustige VelodroomIeder kind (en elke volwassene) moet eens op de piste van de Lustige Velodroom hebben gereden met een gekke fiets. Kostprijs per persoon: 2,50 euro De Lustige VelodroomIeder kind (en elke volwassene) moet eens op de piste van de Lustige Velodroom hebben gereden met een gekke fiets. Kostprijs per persoon: 2,50 euro De Lustige VelodroomIeder kind (en elke volwassene) moet eens op de piste van de Lustige Velodroom hebben gereden met een gekke fiets. Kostprijs per persoon: 2,50 euro

 

Conclusie

Voor minder dan € 25,00 per persoon kun je een ijsje eten, mosseltjes proeven en een lekkere mocktail drinken.  Als je alles zou willen doen wat hier staat, dan ben je net iets minder dan € 40,00 per persoon kwijt. 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer