Kids Gids Koksijde

Kids Gids KoksijdeGa je met je kinderen naar Koksijde maar weet je niet goed hoe je ze het beste bezig houdt? Lees dan snel onze Kids Gids voor een dagje Koksijde!

Gratis

Beach Village Koksijde Kind in Springkasteel

Geen zin om veel geld op te maken? Ga dan langs het huisje Nys-Vermoote: in dit huisje bracht Jef Nys, de geestelijke vader van Jommeke, er een groot deel van zijn jeugd door. Laat je rondleiden door Jommeke en Flip en ontdek de verschillende tekeningen van Jef Nys. Voor de allerkleinsten is er zelfs een leuke ontdekkingstocht!

Bij Beach Village kunnen kinderen tot 14 jaar erop los springen terwijl jij als ouder een oogje in het zeil houdt vanuit de strandbar. In de zomer is het speeldorp elke dag open van 10:00 tot 19:30 (zolang het weer het toelaat). 

Natuur

Ontdek de verschillende natuurgebieden samen met de kinderen! In de Noordduinen kunnen ze pony’s spotten en oude vissershuisjes ontdekken. Dit natuurgebied ligt ook dicht bij het Abdijmuseum. Natuurlijk is er ook de Hoge Blekker, waar kinderen kunnen rollen van de hoogste duin van de Belgische kust!

Leerrijk

Kegelspel Ten Duinen Abdijmuseum

Als ouder wil je dat je kind heel wat bijleert. In Koksijde zijn er tal van musea waar de kinderen met plezier zullen leren! Het Abdijmuseum Ten Duinen leert ze meer over de oude abdijsite en laat ze oude kegelspelen ontdekken. Bij NAVIGO ontdekken ze dan weer het Visserijverleden.

Koop een combiticket ‘Musea Koksijde’ en bespaar zo wat geld om later nog iets te gaan drinken! Je komt het goedkoopste uit met een familieticket, wat je slechts € 24,00 kost voor jou en je gezin. Voor meer informatie, raadpleeg de Ten Duinen website.

Geen zin om telkens parking te zoeken? Neem dan de Museumlijn om je tussen de verschillende musea te verplaatsen!

Plezier

Clics Koksijde keert elk jaar terug om kinderen creatief aan de slag te laten gaan met de blokjes! Voor € 5,00 kunnen de kinderen zich uitleven en de leukste bouwwerkjes in elkaar steken. Is je kind jonger dan 3 jaar? Dan mag hij of zij gratis meedoen!

Strandbad Oostduinkerke
©Koksijde

Schijnt de zon en is het lekker warm? Ga dan lekker plonsen in het openluchtzwembad in Oostduinkerke! Voor 3 uur zwemplezier betaal je als volwassene € 5,00 en voor kinderen tussen 3 en 12 kost het € 3,00. Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis zwemmen.

Ter land, ter zee en... niet in de lucht. Maak met de kinderen een ritje met de amfibieboot, ze zullen zeker en vast kreetjes van plezier slaken als ze merken dat het voertuig het water in rijdt! Je betaalt € 6,00 per persoon voor een halfuurtje plezier. Let wel: de amfibieboot vaart enkel op bepaalde dagen vanuit Koksijde. Check hier of je een ritje kunt maken.

Bij slecht weer

Een filmpje meepikken als het weer wat minder is kun je bij Cinema Koksijde: ze spelen de nieuwste releases en tegen wat lekkere popcorn zeg jij nu toch ook geen nee? Ontdek de programmatie hier. 

Weet je nog dat jij als kind verdwaalde in de lunaparken aan de kust? Ze bestaan nog hoor: jouw kinderen kunnen nu ook proberen om een leuke teddybeer te vangen, of verschillende arcade spelletjes spelen. 

Een hapje eten

Met kinderen op restaurant gaan is soms een hele uitdaging. Maar niet getreurd: hier zijn enkele leuke restaurants waar je kinderen zich direct welkom zullen voelen.

Siska

In Sint Idesbald kunnen de kinderen bij Siska niet alleen lekkere hartvormige wafeltjes verorberen, maar ook naar hartelust spelen in de aangrenzende speeltuin.

Northsea Resto Bowling

Bij de Northsea Resto Bowling in Oostduinkerke kun je ook genieten van heerlijke vlees- en visgerechten. Meer nog: je kunt je diner combineren met een spelletje bowling. Daarvoor heeft de Northsea Resto Bowling speciale formules.

King's Farm

Een lekker ijsje gaat er altijd wel in. Bij de King's Farm op de zeedijk van Koksijde-Bad kun je terecht voor lekkere, versgebakken Luikse wafels en ambachtelijk ijs. 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer