Kids Gids Oostende

Kids Gids OostendeGratis

Op zoek naar een gratis activiteit in Oostende? Je kunt over de zeedijk wandelen met de kinderen, maar daar lopen ze natuurlijk niet warm voor.  Waar je ze wel mee blij kunt maken is een vaartochtje met het overzetbootje. Toch leuk om even op het water te varen, niet?

Er zijn ook tal van leuke strandspelletjes die niets kosten! Je vind ze hier.

Natuur

Nog een gratis activiteit: wandelen door het natuurpark van Raversyde. De Atlantikwal en Anno 1846 zijn natuurlijk betalend, maar met een combiticket kom je als volwassene beter uit én kinderen krijgen korting! Laat ze de oude bunkers en de oude vissershuisjes ontdekken.

Speeltuin Maria Hendrikapark

Het Maria Hendrikapark is uitgerust met een grote speeltuin waar de kinderen zich kunnen amuseren. Je kunt ook een waterfiets of roeibootje huren, dat vinden ze vast fantastisch.

Leerrijk

In het Kunstmuseum aan Zee (ook wel Mu.Zee) in Oostende kun je als volwassene de permanente collectie gaan bewonderen, maar het is zeker geen saaie bedoening voor de kinderen! Elke woensdagmiddag is er een Labo waar de kinderen kunnen experimenteren met kunst en cultuur en er worden in de vakanties ook zomerparcours voor gezinnen georganiseerd en ook gezinsrondleidingen. Daarnaast is er de prikkelkamer waar jong en oud hun eigen kunst kunnen maken.

Fort Napoleon

Ook leuk voor de kinderen is Fort Napoleon in Oostende. Het fort werd gebouwd op bevel van Franse generaal Napoleon Bonaparte en is nu een leuke plek voor een gezinsuitstapje. Voor kinderen is er een aangepaste audiotour, die van de rondleiding een leuk verhaaltje maakt.

In het Noordzeeaquarium op de visserskaai kunnen de kinderen meer leren over de wereld onder het water en ook nog eens een 60-tal zeedieren bewonderen in 13 aquaria.

Plezier

Miniatuurtreintje Oostende

Weet je niet goed waar beginnen als je aankomt in Oostende? Maak dan een ritje met de miniatuurtrein! Zo kom je misschien wel nog andere leuke dingen tegen die je kunt doen. Een bezoekje aan het museumschip Amandine en aan de Mercator is altijd wel leuk voor de kinderen. Ze wanen zich echte piraten op de Mercator en op de Amandine leren ze dan meer over Ijslandvaarders.

Elke zomer is er in het Kursaal van Oostende 3D World Magic & Fun: een leuke doe-expo waar je naar verschillende beroemde plaatsen wordt gebracht, en dat allemaal in Oostende! De 3D-animatie zal een glimlach op je kinderen hun gezichtjes toveren. 

Ook een leuke zomerse activiteit: het Zandsculpturenfestival. Ontdek prachtige zandsculpturen van Disneyfiguurtjes en kastelen (of probeer er zelf eentje te maken op het strand iets verderop).

Bij slecht weer

Hangtime Kinderen Springen

Goolfy Indoor Blacklight Golf

Als het weer roet in het eten strooit, geen nood: er zijn genoeg indoor activiteiten in Oostende om je als gezin alsnog een leuk dagje aan zee te bezorgen. Zo kun je bij Goolfy Indoor Blacklight Golf minigolfen terwijl je tanden paars glimmen in het UV licht.

Puzzle Escape Rooms

Zoek je een uitdaging voor de familie? Waarom probeer je niet eens een escape room? Puzzle Escape Rooms ging in juni open en brengt je naar de Moulin Rouge waar je een misdaad moet zien op te lossen binnen het uur.

Hangtime - Indoor trampolinepark in Oostende

Wil je dat je kinderen wat overtollige energie kwijtraken? Ga dan naar Hangtime en laat ze springen en tuimelen op de trampolines in het grote trampolinepark. Voor de allerkleinsten is er een speelhoek ingericht.

Een hapje eten

Het Koninginnehof

Het gezellige restaurant Het Koninginnehof  in het midden van het Maria Hendrikapark is een ideale plaats om een hapje te eten. Waarom ideaal? Na het eten kunnen de kinderen direct verschillende leuke dingen doen: spelen op het speelplein, racen met de go-cart op een circuit, met de waterfiets de vijver op gaan,… Een overzicht van de activiteiten vind je hier. 

Jilles Beer & Burgers

Jilles in Oostende laat je proeven van de lekkerste runds-, kip- én veggieburgers! Voor kinderen is er ook een veggiemenu (tot 8 jaar), dus als je kinderen niet graag vlees eten is dit ideaal. Er is ook een leuke speelhoek, waar ze kunnen spelen voor of na het eten.

Hangtime Cafetaria

Bij Hangtime krijg je niet het gebruikelijke reftergevoel als bij andere indoorspeeltuinen. De cafetaria is modern en mooi ingericht, met gezonde snacks en dranken op het menu. Geen gewone chips en cola dus! Voor de kinderen is het leuk, want ze kunnen via een tunnelbuis terug naar de speelruimte kruipen! 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer