Caroline Strubbe - Polaroids (KARAKTER salon) (AFGELAST) 26/04 - Lezing of congres in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Caroline Strubbe, een ‘straffe’ Belgische filmregisseuse en scenarioschrijfster, neemt je mee op een wonderlijke trip doorheen wat haar fascineert, wat haar inspireert, wat haar verwondert.

Caroline Strubbe werkt op een eerder atypische manier aan haar films. Ze regisseert met een zeer open blik. Scenes worden niet geanalyseerd, vastgelegd of directief afgemeten. De cameracrew weet vooraf niet waar personages naartoe zullen gaan. Acteurs krijgen soms iets ingefluisterd zodat er weer een totaal nieuwe energie ontstaat in de scene op de set. ‘De meest mooie momenten van de films zijn er gekomen doordat er zoveel open gelaten is,’ zegt ze daarover. ‘Blijf rondkijken. Ideeën gebeuren constant.’

Haar films zijn intiem en minimalistisch. Melanomen, haar eerste korte film, won diverse prijzen en haar middellange film Taxi Driver kreeg een speciale vermelding op het Sundance Festival. Haar speelfilmdebuut Lost Persons Area werd bekroond met de SACD Screenwriting Award op de Semaine de la Critique in Cannes. I’m the Same, I’m an Other, het tweede luik van de trilogie, volgde in 2014. De laatste film uit dit drieluik wordt verwacht in 2020. Ontmoet het onverwachte, kijk op deze Studiumavond mee naar de wereld door de ogen van Caroline Strubbe aan de hand van een gesprek over passages uit Polaroid, het kortverhaal dat ze voor het Studium schreef en fragmenten uit eigen werk of uit films die haar fascineren.

Bij aankoop van een ticket, ontvang je de karakter publicatie ‘Polaroids’ van Caroline Strubbe.

organisatie: KAAP, TaZ, Academia Press en de Auteurs

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Caroline Strubbe - Polaroids (KARAKTER salon) (AFGELAST)"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 26 april 2020 11:00 - 12:30
Locatie
KAAP | Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10
8400 Oostende
Routebeschrijving