REwind 23/05 - Dansvoorstelling in Oostende

Opgelet: omwille van de maatregelen tegen het Coronavirus is deze activiteit mogelijk geannuleerd. Neem contact op met de organisatie.

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Met de nieuwe creatie REwind spoelen de dansers de tijd terug in het leven en de wereld. Ze stellen zich de vraag of de wereld vroeger beter was dan nu en of er aan alles een einde komt…Verschillen mensenlevens doorheen de tijd zoveel van elkaar of zijn het steeds terugkerende cycli met duidelijke patronen, parallellen…? REwind is een zoektocht naar de zingeving van het bestaan, een verhaal over hoop en wanhoop, over geluk, eenheid, menselijkheid en (on)sterfelijkheid.

Dance Company 50/Fifty is een nieuwe jonge danscompagnie opgericht in september 2018 voor niet zo jonge dansers van 50+ jaar. Dit initiatief wil het dansveld voor Hedendaagse Dans voor 50-plussers in Vlaanderen verbreden en deze
gemotiveerde groep dansers een podium en een stem aanbieden. Via workshops waarin onder meer contactimprovisatie, grondtechnieken en Japanse Butoh technieken aan bod komen, ontwikkelen de dansers hun eigen danstaal en identiteit als performer. Onder leiding van choreografe Solange Theys brachten ze vorig jaar hun eerste voorstelling UNSea in CC De Grote Post en met dit stuk werden de dames ook geselecteerd voor de Grote Belgische Dansvitrine te Genk georganiseerd door Danspunt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "REwind"

Prijsklasse Basistarief: 13,50 €
Datum Za 23 mei 2020 20:00 - 21:00
Locatie
CC De grote post zaal Kleine Post 3de verdiep
Hendrik serruyslaan
8400 Oostende
Routebeschrijving