Don KosakenChor Russland 13/12 - Concert in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Het Don KosakenChor Russland is een graag geziene gast op de internationale concertpodia in Europa en gans de wereld.

Deze Russiche vocalisten behoren tot één van de wereldwijd meest bekende koren en brengen Volksliederen die de harten sneller doen kloppen. Naast het uit 20 mannen bestaande koor zal het 6 koppige Instrumental Soloists Ensemble 'Philarmonia' authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden. In 1992 is het Don KosakenChor Russland, bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers opgericht. Het Instrumental Soloists Ensemble 'Philarmonia' bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, staat garant voor een meeslepende muzikale 'Serenade'.

Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff werd in 1993 benoemd tot chef-dirigent van dit bijzondere gezelschap uit Rusland. Een absoluut gepassioneerde man. Verhoeff heeft ook dit seizoen wederom een prachtig gevarieerd programma samengesteld genaamd 'Winter In Russid'.

Russich-orthodoxe gezangen en schitterende ballades worden afgewisseld met opzwepende Russische volksliederen en beroemde klassieke composities van bijvoorbeeld Tsjaikovski en Rachmaninov.

Het koor geeft concerten in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis, het Koninklijk Concertgebouw en de Hermitage (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya) maar uiteraard ook exclusief voor Vlaanderen in het Kursaal van Oostende!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Don KosakenChor Russland"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 13 december 2020 - 23:59
Locatie
Kursaal Oostende
Monacoplein
8400 Oostende
Routebeschrijving