Concert | Ataneres Ensemble - Strings in the house 08/06 - Concert in Damme

Strijkorkest en housemuziek betrekken op het eerste gezicht twee verschillende werelden, maar is dit ook zo? Met deze productie focust Ataneres zich op de raakvlakken. Klassieke orkestratie gaat aan de slag met de structuur van een DJ -set. Het beste van beide werelden wordt daarbij tot uiting gebracht: typische thema’s van klassieke muziek brengen het publiek in trance. Technomuziek langs haar kant, had nog nooit zoveel harmonische en esthetische diepgang.

Het resultaat van deze ongewone synergie is een overtuigend en meeslepend doorgecomponeerd kunstwerk, dat staat als een huis. Minimalistische hoogvliegers (Pärt en Glass), parels uit de filmmuziek (American Beauty)... en covers houden het geheel voor een breed publiek toegankelijk. Dit programma is niet voor conformisten. Wel voor nieuwsgierigen.

Ataneres Ensemble is een dynamisch, onafhankelijk strijkersensemble met roots in Leuven, dat klassieke puziek dichter bij het grote publiek wil brengen. Het ensemble is opgevat als een horizontaal muzikaal collectief, zonder dirigent, en waar elke muzikant inspraak heeft op het artistieke eindproduct. Naast het gevestigde repertoire richten zij zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen.

Strijkkwintet: olv Wim Spaepen | Solist/DJ: Jimmy Quintens | Synthesizer: Frederik Martens

Praktische info en tickets zie website.  

Praktische gegevens over: "Concert | Ataneres Ensemble - Strings in the house"

Prijsklasse
Basistarief 21 €
Datum Za 08 juni 2024 18:00:00 - 19:10:00
Locatie
Cultuurfabriek
Stationsstraat 22
8340 Sijsele
Routebeschrijving