Sonic Hug (W.E.R.F. releaseconcert) 28/04 - Concert in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

W.E.R.F. records en JazzLab vieren samen hun 30ste verjaardag met drie albums/tournees. Een daarvan is met bassiste Louise van den Heuvel, een groot opkomend talent in de Belgische jazz dat uitpakt met een beklijvend nieuw project: Sonic Hug (met Hendrik Lasure, Sam Comerford en Daniel Jonkers). Het album Blauwe velden verschijnt in april en het releaseconcert mag natuurlijk niet ontbreken op onze kalender.

De jonge Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuitbare opmars. Die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel drukken op de Belgische jazz.

Met Dishwasher_ (laureaat Jong Jazztalent Gent) belandde van den Heuvel in de voorhoede van een nieuwe generatie talenten die jazz frivool combineren met andere genres, maar ze maakt ook grote sier met Zwangere Guy en Lander Gyselinck, en speelde met kleppers als Bruno Vansina, Stéphane Galland en Teun Verbruggen. Een eigen band had ze lang niet meer gehad. Tot nu. Enter Sonic Hug.

Het is een erg persoonlijk project geworden, waarvoor herinneringen leiden tot nieuwe composities die ze brengt met generatiegenoten die haar inspireren.

basgitaar, stem, composities: Louise van den Heuvel
toetsen: Hendrik Lasure
rieten: Sam Comerford
drums: Daniel Jonkers
 

Praktische gegevens over: "Sonic Hug (W.E.R.F. releaseconcert)"

Prijsklasse
Basistarief 14 €
Aan de deur 17 €
Datum Zo 28 april 2024 15:00:00 - 17:00:00
Locatie
KAAP | Oostende
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk)
8400 Oostende
Routebeschrijving