Lezing: “Kust in kaart: oceanografische metingen door de Vlaamse Hydrografie” door Prof. Dr. Pieter Gurdebeke (Maritieme dienstverlening en kust) 30/05 - Lezing of congres in De Panne

De Vlaamse kust wemelt van activiteit. De scheepvaart en de blauwe economie zijn van wereldklasse. De kust is dichtbevolkt en wordt druk bezocht door toeristen en watersporters. De overheid maakt de kust weerbaar tegen klimaatverandering en wetenschappers bestuderen onze kust nauwgezet. Met wortels in een 19e eeuw heeft de Vlaamse Hydrografie (Agentschap MDK) een lange traditie in het monitoren van de kust ten behoeve van al deze belanghebbenden op en voor de kust. Dit omvat het opmaken van dieptekaarten en meten en voorspellen van oceanografische kenmerken zoals de waterstand, stroming, golven en het weer. In deze voordracht wordt een overzicht gegeven van de activiteiten van de Vlaamse Hydrografie, met nadruk op water- en weerkunde.

Praktische gegevens over: "Lezing: “Kust in kaart: oceanografische metingen door de Vlaamse Hydrografie” door Prof. Dr. Pieter Gurdebeke (Maritieme dienstverlening en kust)"

Prijsklasse
Basistarief 4 €
Datum Do 30 mei 2024 17:00:00 - 19:30:00
Locatie
Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne
Olmendreef 2
8660 De Panne
Routebeschrijving