Lezing: “5000 jaar kustevolutie: resultaten van de Westkust” door Soetkin Vervust (VUB), Pieterjan Deckers (VUB) en Zoë Vanbiervliet 25/04 - Lezing of congres in De Panne

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

De Vlaamse kuststreek heeft een lange en complexe geschiedenis achter de rug. Hoe het landschap er vandaag bijligt is het resultaat van de interactie tussen natuurlijke processen en menselijke ingrepen.

Onderzoek naar de evolutie en de ondergang van het schiereiland "Testerep", dat ooit voor de Vlaamse kust lag tussen Nieuwpoort en Bredene, kan ons heel wat leren over het verleden van onze kuststreek en zijn bewoners. In een beweging kan het ons ook helpen om toekomstige uitdagingen zoals zeespiegelstijging en kustbescherming het hoofd te bieden. Het onderzoeksgebied werd recent ook uitgebreid en reikt nu ook tot in De Panne. Onderzoekers Soetkin Vervust (VUB), Pieterjan Deckers (VUB) en Zoë Vanbiervliet (VUB) lichten hun resultaten toe.

Praktische gegevens over: "Lezing: “5000 jaar kustevolutie: resultaten van de Westkust” door Soetkin Vervust (VUB), Pieterjan Deckers (VUB) en Zoë Vanbiervliet"

Prijsklasse
Basistarief 4 €
Datum Do 25 april 2024 17:00:00 - 19:30:00
Locatie
Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne
Olmendreef 2
8660 De Panne
Routebeschrijving