ZEE-renades : SCHUBERT 'Schöne Müllerin' (liedrecital) 10/05 - Concert in De Haan

Werner VAN MECHELEN (bas-bariton) en Piet SWERTS (piano), beiden laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd, staan garant voor een meeslepende interpretatie van deze bekende liedcyclus van Franz SCHUBERT.

Franz Schuberts 'Die schöne Müllerin' is een van de meest bekende en geliefde liederencycli in de klassieke muziek. Het is een verzameling van twintig liederen, gecomponeerd in 1823, gebaseerd op gedichten van Wilhelm Müller. 

Het verhaal volgt een jonge molenaarsgezel die vrolijk door het platteland zwerft. Hij wordt verliefd op de mooie dochter van de molenaar, maar zij blijft buiten zijn bereik omdat hij slechts een gezel is. Hij probeert haar te imponeren, maar haar reactie lijkt aarzelend. De jongeman wordt al snel vervangen in haar genegenheid door een jager gekleed in het groen, de kleur van een lint dat hij het meisje gaf. 

In zijn angst raakt hij geobsedeerd door de kleur groen, gevolgd door een extravagante doodsfantasie waarin bloemen uit zijn graf ontspruiten om zijn eeuwige liefde uit te drukken. 

'Die schöne Müllerin' is een meesterwerk dat de luisteraar meeneemt op een emotionele reis door de romantische periode, vol met prachtige melodieën en diepgaande emoties. Het blijft tot op de dag van vandaag een favoriet onder zowel uitvoerders als publiek. 

Praktische gegevens over: "ZEE-renades : SCHUBERT 'Schöne Müllerin' (liedrecital)"

Prijsklasse
Basistarief 20 €
VIP -ticket 30 €
Datum Vr 10 mei 2024 18:00:00 - 19:30:00
Locatie
Sint-Clemenskerk
Clemensstraat
8420 Klemskerke (De Haan)
Routebeschrijving