Sporen van Spiro: theaterwandeling over WO2 08/05 - Theatervoorstelling in Oostende

Sporen van Spiro is een theaterwandeling over jodenvervolging en verzet in het centrum van Oostende tijdens WO2. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee leraren in het verzet en hun vermoorde Joodse leerlingen.
Re-enactment over het leven in Oostende tijdens de Duitse bezetting waarin ook het leven van de gewone jongeren gespeeld wordt.
Op woensdag is de boekvoorstelling inbegrepen. Op zaterdag is er een voorprogramma: Oostendse jongeren brengen waargebeurde verhalen van Oostendse weerstanders. Met je ticket van de andere dagen mag je hier ook aan deelnemen. 

  • De theaterwandeling is binnen de historische atheneumsite, ook in de kelders van het gebouw. Je blijft dus droog, maar je moet wel wat trappen doen.
  • Bij elke locatie zijn er zitplaatsen voorzien.

Tekst en regie: Kathelijn Vervarcke
Acteurs: Celia Bogaert, Guga Baul, Andrea Croonenberghs, Kurt Defrancq, Michael Vroemans, Wim Danckaert, Maxine Van Tiggel, Morgane Van Tiggel, Wesley van Rossen, Bram Opsomer, Frédéric Mylle, Kwinten van Heden.
Jongeren van nu spelen de jeugd van toen. Met muzikale ondersteuning o.l.v. Bas Bulteel.
Theatergezelschap De Dakbroeders, met de steun van STROOM, GO! Athena Oostende, de Koninklijke Vereniging van Oud-leerlingen en Vrienden van het KA Oostende centrum, vrienden- en oudleerlingenkring van GO! Campus Stene vzw, Stad Oostende, Provincie West-Vlaanderen, Canon Cultuurcel van de Vlaamse Overheid

Praktische gegevens over: "Sporen van Spiro: theaterwandeling over WO2"

Prijsklasse
Basistarief 18 €
Jongeren -24 jaar 8 €
Datum Wo 08 mei 2024 16:30:00 - 18:30:00
Locatie
Verzamelpunt Leon Spilliaertstraat 31
Leon Spilliaertstraat 31
8400 Oostende
Routebeschrijving