Archeologiedagen: Van depot tot expo! 14/06 - Begeleide rondleiding in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Naar aanleiding van de Archeologiedagen, nodigt het Abdijmuseum je uit om een exclusieve kijk achter de schermen mee te maken bij de opbouw van de tentoonstelling 'Bouwen voor de eeuwigheid'! We gaan zowel in het ondergrondse depot van het museum een kijkje nemen, als in de tentoonstellingsruimte in volle opbouw.

In die laatste ruimte gaan we dieper in op de collectiestukken die geselecteerd zijn. Welke stukken steen van de abdij werden er nog behandeld voor deze expo? Op welke manier? Met welke klimatologische omstandigheden moet het museum rekening houden? Hoe krijg je als museum toegang tot bruikleenstukken van andere museale instellingen?

Kortom: je krijgt te horen waar het museum allemaal rekening mee moeten houden om een tentoonstelling op te bouwen. Deze ‘sneak preview’ wil je niet missen, nog voor de opening van de expo!

Praktisch: een ticket kost 7 euro, te betalen de dag zelf aan de kassa. Schrijf je op voorhand in via abdijmuseum@koksijde.be of 058 53 39 50 met vermelding van je mailadres, telefoonnummer en het aantal personen. Max. 30 personen. De rondleiding start stipt om 19.30 uur aan de onthaalvilla tegenover de molen. De deuren van het onthaal gaan al open om 19 uur. Opgelet, deze speciale activiteit is enkel gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Na je bezoek krijg je een abdijbiertje aangeboden en heb je nog de mogelijkheid om vrijblijvend de Virtual Reality beleving 'Ten Duinen 1490' te bekijken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Archeologiedagen: Van depot tot expo!"

Prijsklasse Basistarief: 7,00 €
Datum Vr 14 juni 2019 19:30 - 21:00
Leeftijd vanaf 14 jaar
Locatie
Abdijmuseum Ten Duinen
Koninklijke Prinslaan
8670 Koksijde
Routebeschrijving