Bouwen voor de eeuwigheid 22/06 - Tentoonstelling in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

In deze expo spit het museum de bouwgeschiedenis van de Duinenabdij uit! We gaan op zoek naar de sporen van de bouwabten en de vele ambachtslui. Door hun betrokkenheid en hun geloof in een wereldbeeld, hebben ze bergen verzet. Daarbij stelden ze zich ook aan enorme risico’s bloot. Hoewel hun verhaal ook voor grote delen verborgen blijft in de mist van de geschiedenis, is één ding wel duidelijk. De abdijgemeenschap van Ten Duinen had een doel: ‘bouwen voor de eeuwigheid’! Na je bezoek aan deze expo zal je versteld staan van hoe dicht het middeleeuwse bouwbedrijf bij het hedendaagse aanleunt.

Ontdek ook de maquettekunst die zal getoond worden. Een van de hoogtepunten voor families in deze expo wordt zonder meer de abdij in ... LEGO® blokjes! De artiesten van Amazings zullen jong en oud hiermee verrassen. Kunstenaar Rob Buelens toont je in deze tentoonstelling een collectie van zijn intrigerende maquettes. Je ziet hoe minuscule mannetjes aan vindingrijke constructies werken. Vanuit een ander perspectief kijk je naar 'mensen' die met een zelfde gedrevenheid dezelfde dromen en doelstellingen najagen.

Het bezoek aan de expo is inbegrepen in de prijs van je museumticket. Gezinnen: ontdek het plezante belevingsboekje, gemaakt in samenwerking met de Westhoekacademie!

Meer info & een overzicht van de randactiviteiten: www.tenduinen.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Bouwen voor de eeuwigheid"

Prijsklasse Gratis
Datum Van 22 juni 2019 tot 5 januari 2020
Locatie
Abdijmuseum Ten Duinen
Koninklijke Prinslaan
8670 Koksijde
Routebeschrijving