Boekvoorstelling 'Van Piot tot Verzetsstrijder. In het spoor van mijn overgrootvader' 19/09 - Lezing of congres in De Haan

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Thema: Eerste en Tweede Wereldoorlog – Bevrijding
In september 2019 is het 75 jaar geleden dat België bevrijd werd van de Duitse bezetter.

Kevin De Clercq (1977) woont in Brugge en studeerde Archeologie en Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. Vandaag werkt hij als commercieel afgevaardigde voor Standaard Boekhandel. Naast reizen heeft hij een passie voor de geschiedenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In dit boek brengt hij beide samen in een eigen persoonlijke stijl.

"Van Piot tot Verzetsstrijder" vertelt het levensverhaal van Emiel Tavernier (Lissewege, 1892-1966), een man die tijdens de grote wereldbranden van 14-18 en 40-45 gestreden heeft voor het vaderland. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog trok hij als 22-jarige naar Frankrijk waar hij aanvankelijk wapens en munitie maakte voor de soldaten aan het front. Later zou hij als infanterist van het 16de linieregiment meestrijden voor de bevrijding van België. Twee decennia later nam hij als lid van het verzet opnieuw de wapens op. In 1944, slechts enkele maanden voor D-Day, werd hij gearresteerd en overgebracht naar verschillende kampen in Polen en Duitsland.
75 jaar later gaat de auteur op zoek naar het onvertelde verhaal van zijn overgrootvader. De reis in het spoor van een man die hij nooit heeft gekend brengt hem van de slagvelden van 14-18 naar de concentratiekampen van nazi-Duitsland.
Dit is het relaas van die reis.

Gratis - inschrijven verplicht

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Boekvoorstelling 'Van Piot tot Verzetsstrijder. In het spoor van mijn overgrootvader'"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Do 19 september 2019 19:30 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Canticleer
Grotestraat
8420 De Haan
Routebeschrijving